Diner

Scampi’s met broccoli & champignons

Ik eet meestal tijdens de week ’s avonds een warme maaltijd. Mijn bordje bestaat dan uit veel groenten en iets van vlees of vis.

Ik eet nog héél vaak koolhydraten. Ik denk maar aan sobanoedels, volkoren/bruin brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta, … Maar ik beperk mijn koolhydraat momenten tot 1 (soms 2 als ik lang gesport heb) maaltijd per dag. Bv. als ik havermout eet ’s morgens dan eet ik de rest van de dag geen brood, rijst, pasta,… meer. Ik kies er dan ook voor om mijn koolhydraat momenten ’s morgens of ’s middags te nemen. Daarom eet ik als ‘dinner’ veel groenten, iets van peulvruchten en een vleesje, visje of iets veggie (burger, tofu, …).

Dit gerecht: scampi’s met broccoli, champignons en kidneybonen is een creatie van het moment. Lekker, spicy met de curry kruiden en licht verteerbaar. De topping van zoetzure saus is heerlijk. Ik ben zot van deze sweet chili saus.

Snel klaar, je bent lang verzadigd en mega lekker!

Scampi's met broccoli & champignons

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • - 10 scampi's
 • - 200 gram broccoli
 • - 1 lente ui (afwerking)
 • - 1/2 rode ui
 • - 150 gram champignons
 • - Peper en zout
 • - 30 ml zoet zure saus
 • - 100 gram rode kidney bonen
 • - Olijfolie om in te bakken
 • - Snuf cayenne poeder, 1 tl paprikapoeder, 2 tl curry kruiden, 1 tl kurkuma
 • - 1 limoenblaadje (of wat limoen sap)
 • - 1 tl vissaus
 • - 1 klein handje verse munt blaadjes

Instructions

1

Kook de broccoli gaar.

2

Pel de scampi's en snij de champignons in schijfjes.

3

Snij de rode ui in reepjes en bak deze samen met de blaadjes munt en champignons in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

4

Doe dit even aan de kant en bak nu de scampi's in wat olie en kruid met paprika, cayenne en curry kruiden.

5

Bak de scampi's kort aan, voeg hier nu de champignons bij en de gekookte broccoli. Roer alles door elkaar. Laat 2 minuten roerbakken.

6

Voeg nu de rode kidneybonen en 1 limoenblaadje er bij en laat nog even sudderen op een laag vuurtje.

7

Serveer met wat sweet chili saus en lente ui er bovenop.

Notes

Mag het iets meer zijn? Serveer met 50 gram zilvervliesrijst of sobanoedels.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply