Gegrilde bloemkool vind ik zalig lekker! In combinatie met deze courgette bootjes met gehakt en een schep frisse yoghurt on top. Hemels!
Smakelijk!
Liefs,
Sofia
Courgette bootje met gehakt (keto)
Print RecipeIngredients
- - 2 courgettes
- - 300 gram rundergehakt (of kippengehakt kan ook)
- - 1 kleine rode ui
- - Snufje kaneel
- - 100 gram kikkererwten
- - 1/2 bloemkool
- - 100 gram geraspte kaas
- - Peper, zout
- - 2 blikjes tomatenpuree
- - Provençaalse kruiden
- - Olijfolie
- Serveren met een schepje Griekse yoghurt.
Instructions
Verdeel de halve bloemkool in roosjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de roosjes op bakpapier, verdeel er olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden eroverheen. Zet 30 minuten in de oven totdat ze een goudbruine kleur hebben.
Ik laat ze vaak 35 minuten inzitten, want ik hou van dat ze wat knapperig zijn.
Snij de courgettes in de lengte in twee, hol het vruchtvlees uit met een lepel.
Ondertussen snij je de rode ui fijn en stoof je dit samen met het rundergehakt en het uitgeholde vruchtvlees van de courgette aan in olijfolie. Kruid met peper, zout en snufje kaneel.
Voeg hier ook twee kleine blikjes tomatenpuree eraan toe. Meng alles goed door elkaar. Op het laatste voeg je er 100 gram kikkererwten eraan toe.
Vul nu de courgette bootjes. Strooi er de geraspte kaas over.
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Serveer met de geroosterde bloemkool en een lepeltje Griekse yoghurt.
No Comments