Deze vegetarische bolognese saus zit boordevol groenten, eiwitten en vezels. Echt een bommetje aan smaken. Ik ben gek op deze tomatensaus, vooral omdat er zoveel groenten en peulvruchten inzitten. Hier mis je echt geen vlees! Trust me!
Geen fan van linzen? Je proeft ze gelukkig niet. Ook de geitenkaas is niet overheersend. Het zorgt gewoon voor een heerlijke romige saus. Yummmmm! Je kan er een grote pot van maken en er een aantal dagen van eten of in bakjes invriezen.
Gewoon puur genot!
Snijd de ui en de andere groenten fijn. Bak de ui glazig in wat olijfolie en voeg de andere groenten eraan toe. Bak dit 5 minuten. Voeg nu het groentenbouillon blokje erbij, geutje water en laat even stoven. Voeg dan de tomatenblokjes eraan toe en alle kruiden. Laat op een zacht vuurtje sudderen. Spoel ondertussen de kikkererwten en linzen af en laat goed uitlekken. Deze mogen nu ook bij de saus. Ook het potje geitenkaas mag je erdoor mengen. Proef en kruid nog waar nodig. Voeg nog 1 tl rode curry pasta aan de saus toe voor wat pit. Laat nog een 20 tal minuutjes sudderen zodanig dat de groenten beetgaar zijn. Serveer met volkoren penne en/of courgetti. Strooi wat kaas naar keuze erover en geniet. Ik serveer het met volkoren penne en wat courgetti. Vegetarische bolognese saus met kikkererwten en linzen
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments