Dessertjes

Gezonde speculaas tiramisu

Tiramisu wordt vaak gemaakt met alcohol en koffie. Het klassieke recept bevat ook veel suikers en is vaak een bommetje. Daarom maakte ik mijn eigen gezondere versie van tiramisu, met speculaas en soja yoghurt. Geloof me, oooooooverHEERLIJK!

Een simpel, gezond en gemakkelijk receptje dat iedereen lekker vindt! Ook de zoete bekken onder jullie!

Smakelijk!

Sofia

Gezonde speculaas tiramisu

Print Recipe
Serves: 4 glaasjes Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 150 gram suikervrije speculaas
  • - 300 gram soja yoghurt ongezoet
  • - 2 el honing
  • - 2 el zoetstof
  • - 4 el amandelmelk ongezoet
  • - 1 el cashewpasta of pindakaas
  • - Framboosjes en bosbessen (afwerking)

Instructions

1

Mix met je keukenmixer de speculaas tot kruimel.

2

Neem vier glaasjes, en verdeel de helft van de kruimel over de 4 glaasjes.

3

Besprenkel met wat honing en wat druppels amandelmelk.

4

Meng nu in een kom de yoghurt, met 1 grote eetlepel cashewpasta (of pindapasta) en 2 eetlepels zoetstof (stevia/canderel) tot een gladde massa.

5

Verdeel het beslag op de speculaas kruimel. Daarna afwerken met het restje van de speculaas kruimel. Afwerken met wat honing, framboosjes en bosbessen.

6

Voila, easy peasy. Zet een nachtje in de koelkast en laat wat opstijven.

Notes

Wil je in laagjes werken? Dit kan perfect. Verdubbel de ingrediënten en neem iets grotere glaasjes. En doe je een laagje speculaas, yoghurt, speculaas, yoghurt en afwerken met speculaas & fruit. Maar ik wilde een mini dessertje want vaak zit iedereen al vol van het hoofdgerecht. Een (gezond) dessertje mag niet teveel zijn. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply