Dessertjes/ Gezonde baksels/ Ontbijt

Kaneelbroodje (keto by Julie’s lifestyle)

Een TOPmadam met fantastische boeken. Back to basics, back to real food, … #keto !

Julie’s boeken ‘het ketoplan’ & ‘go keto’ zijn echt super! Leuke recepten, workouts (voor wie nog maar start met sporten, die je gewoon thuis kan doen!), … Gewoon direct gaan halen in de boekenwinkel zou ik zeggen! Geloof me, mijn darmen zijn haar dankbaar en grote fan 🙂

Ik probeerde sinds kort eens de ‘Intermittent Fasting’. Dit is een gezondheidsprincipe dat je lichaam namelijk reinigt door enkele dagen voedsel af te zweren. Iets wat Julie in haar boeken dan ook aanraad om te doen. In het begin dacht ik zo van, NO way! Dat kan ik niet. Maar… Zoals jullie weten heb ik al een eindje last van mijn maag en darmen. Opgeblazen gevoel, zelfs ’s morgens als ik nog maar wakker was.. Door dit ‘dieet’ (eigenlijk levenswijze) toe te passen op mijn lichaam, zijn mijn darmen enorm gekalmeerd. Ook voor mijn ‘lactose intolerantie’ is dit fantastisch goed. Al haar recepten zijn namelijk plantaardig.

 Dit kaneelbroodje is één van mijn lievelingsrecepten uit haar boek. Ik halveerde wel alles, want het broodje is enkel voor mij. Zacht van smaak én met mijn favoriet kruid: kaneel! Mmmmm! Ik nam het mee als lunch met wat beleg, ik at het in het weekend als ‘ontbijt’ (als ik niet aan het vasten was).

Kaneelbroodje (keto by Julie's lifestyle)

Print Recipe
Serves: 1 broodje Cooking Time: 55 min

Ingredients

  • - 3 eieren
  • - 50 gram kokosolie
  • - 2 el kaneel en 2 el speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • - 100 gram amandelmeel
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 1 el appelazijn

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Mix in een aparte kom de eieren met de gesmolten kokosolie en 1 el appel azijn.

3

Klop dit goed tot een homogeen mengsel.

4

Voeg daar dan de amandelmeel, bakpoeder en kruiden bij. Klop alles goed door elkaar.

5

zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. 40 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply