Gezonde baksels

Perentaart met crumble

Dit is zo een taartje echt voor tijdens de winter periode… Een taart met peertjes en crumble van haver en speculaas! Spelt speculaas 😉

Je denkt waarschijnlijk, waar kan ik in godsnaam ‘spelt speculaas’ kopen.. 🙂 Ik kocht mijn spelt speculaas hier. Maar ik denk dat je het zeker ook in een natuurwinkel of bioshop kan kopen. Gewoon een speculaas zoeken waar er niet te veel suikers inzitten. Maar je kan de speculaas ook perfect vervangen door een ander gezonder koekje (denk maar aan haverkoekjes). Wat jij kan vinden!

Geniet ervan schattekes, samen met een lekker kopje koffie of thee! Enjoy the little things in life!

Perentaart met crumble

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1u 15 min

Ingredients

  • Vulling:
  • - 150 gram speltmeel
  • - 50 gram havermout
  • - 1 rijpe banaan
  • - 3 peren (1/2 overhouden om de bovenste laag mee te bedekken)
  • - 1 el appelazijn
  • - 2 el esdoornsiroop (ahorn)
  • - 2 el stevia
  • - 3 el zonnebloemolie
  • - 2 el bakpoeder
  • - 2 eieren
  • - Snufje zout
  • - 1 tl kaneel
  • - 100 ml amandelmelk
  • - 1 handje spelt speculaas (verkruimeld)
  • Crumble:
  • - 25 gram kokosolie (gesmolten)
  • - 100 gram havermout
  • - 100 gram spelt speculaas (verkruimeld)
  • - 1 el esdoorsiroop (ahorn)

Instructions

1

Plet de banaan met een vork, schil en snij de peren in stukjes. Doet dit in een kom en voeg er de esdoornsiroop en kaneel aan toe.

2

Laat even aan de kant staan.

3

Mix alle droge ingrediënten in een beslag kom: 150 gram spelt, 50 gram havermout, 2 el stevia, 2 el bakpoeder, snuf zout en 1 hand verkruimelde speculaas.

4

Meng in een andere kom (of in de keukenmixer) de natte ingrediënten: 1 el appelazijn, 2 eieren, 3 el zonnebloemolie en 100 ml amandelmelk. Mix alles tot een gladde massa.

5

Meng de droge met de natte ingrediënten. Hier mag nu ook het fruitmengsel bij. Roer alles goed door elkaar.

6

Vet een bakvorm in, giet hier het mengsel in en werk af met bovenaan nog wat schijfjes peer. Strooi nog wat kaneel erover. Zet de bakvorm even aan de kant. Verwarm de oven voor op 180 graden.

7

Ondertussen maak je de crumble: Laat 25 gram kokosolie smelten. Weeg 100 gram havermout en speculaas af. De speculaas moet verkruimeld zijn (mag in je blender/mixer of gewoon met de hand).

8

Meng nu de gesmolten kokosolie, speculaas, esdoornsiroop en havermout goed door elkaar en strooi het bovenop de peertjes in de bakvorm.

9

Zet nu 50 min in de oven op 180 graden.

10

Prik met een brochette stok of het deeg gaar is.

Notes

Tip: Warm je stukje perentaart nog even op in de oven. En serveer met een schepje kaas of yoghurt erbij. Mmmmm!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply