Gezonde baksels

Havermout cheesecake

Hoe mensen mij zien.. de ‘gezonde’ Sofie. Maar ik eet ook graag eens bij mijn koffie een stukje taart of cake. Is het dan niet ideaal, om van iets ‘ongezonds’ een gezondere versie te maken. Voor mij gaat er niets boven een lekker kopje koffie, met een stukje zelfgemaakte gezonde cheesecake. Deze keer heb ik de bodem gemaakt grotendeels uit havermout…

Healthy Cheesecake

In deze versie gebruik ik geen suiker en geen room, enkel maar gezonde zoetstoffen. En door de honing en dadels smaakt hij zoeter. Dit kan je perfect maken als er vrienden of familie voor de koffie op bezoek komen. Het is belangrijk om aan te tonen dat gezond eten, ook lekker is en niet saai hoeft te zijn. Je kan er zo mee experimenteren en uitproberen. En hey, bij mij loopt er ook nog vaak iets fout tijdens het koken.. Maar dan pas ik dit aan, en probeer opnieuw. Geniet van het bakken.

Havermout cheesecake

Print Recipe
Serves: 12 stukjes Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • Bodem:
  • - 150 gram havermout
  • - 4 eieren
  • - 50 gram amandelmeel (of volledig met havermout kan ook)
  • - 1 handje amandelen
  • - 6 ontpitte dadels
  • - 1 lepel bakpoeder
  • - 4 eetlepels honing
  • - 1 handje gele rozijnen
  • - 150 ml amandelmelk
  • - 1 appel
  • - 20 gram kokosolie
  • On top:
  • - 400 gram magere plattekaas
  • - 2 gelatine blaadjes (opgelost in wat water)
  • - 10 aardbeien
  • - 3 eetlepels honing
  • - eventueel nog wat stevia poeder (optioneel): om het wat zoeter te maken

Instructions

1

Je mengt je 150 gram havermout met je 50 gram amandelmeel en je 4 eieren. Kluts dit goed door elkaar en voeg de kokosolie eraan toe (even laten smelten, kan perfect in je microgolf)

2

Laat je dadels even weken in wat kokend water (dit hoeft niet, maar zo worden ze zachter, ongeveer 10 min).

3

Daarna doe je de dadels, handje amandelen en het mengsel in je keukenmachine (of mengen met een staafmixer kan ook). Mix dit tot een glad mengsel.

4

Je voegt hierbij je bakpoeder, honing en de rozijnen

5

Het mengsel is nu héél erg plakkerig, voeg de amandelmelk toe en mix dit nog even.

6

Op het laatste voeg ik nog stukjes fijngesneden appel eraan toe. Heerlijk met een appeltje erdoor.

7

Je neemt een taartvorm (liefst een zachte, zo haal je hem makkelijker eruit achteraf) en voeg je mengsel hieraan toe.

8

30 a 35 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.

9

Tip: niet veel langer in de oven laten, want anders zal de bodem te taai worden

10

Voor de topping: doe 400 gram magere verse kaas, aardbeien en 2 blaadjes (of 1 zakje) gelatineblaadjes in een blender (of keukenmachine) en mix dit. Daarna voeg je 3 eetlepels honing en snuifje stevia poeder (of andere zoetstof) eraan toe.

Notes

Je taart kan je 2/3 dagen in de koelkast bewaren. Ik werkte hier met aardbeien en wat amandelschilfers als topping maar je kan hier ook perfect afwerken met chocolade schilfers of een ander soort fruit. Tip: ook heerlijk als ontbijt 😉 met wat extra fruit erboven op...

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply