Ontbijt

Gebakken zoete aardappel met kaneel en honing

Ik hou ervan om te experimenteren in de keuken. Daarom eens een zoete aardappel ’s morgens als ontbijt. Moet lekker zijn, dacht ik.. En dat was het ook. Heerlijk! Met verse kruiden zoals speculaaskruiden en kaneel.. En de acacia honing erboven op, echt om van te smullen.

Zoet, zoet, zoet

Eigenlijk is dit receptje zeer makkelijk, zalig zoet en je hebt niet veel werk. Je snijd je aardappel open, zodanig dat je twee gelijke stukken hebt, doe je kruiden erop & in de oven. En klaar ben je.. dan is het eigenlijk alleen maar wachten. Tijd om de krant te lezen, of te genieten van een heerlijk koffietje. Of wie echt zot wil doen, een halfuurtje hiit training bij je thuis. 😉 Je zoete aardappel moet er wel een tijdje in, tegen dat het lekker zacht is. Ik combineer dit met pindakaas en magere verse kaas of yoghurt. En natuurlijk véél fruit. Als afwerking warm ik nog wat rood diepvriesfruit op, en giet dit erover.

 

Gebakken zoete aardappel met kaneel en honing

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 1 zoete aardappel
  • - 2 theelepels acacia honing
  • - Snuifje kaneel
  • - Snuifje speculaaskruiden
  • - Magere verse kaas of yoghurt
  • - 2 theelepels pindakaas
  • - Fruit naar keuze: banaan, aardbeien, vijgen, ..
  • - Handjevol rood fruit (diepvries)

Instructions

1

Snij de zoete aardappel in twee gelijke stukken (door de lengte).

2

Leg de aardappel op een bakplaat, en strooi er de kaneel, speculaaskruiden (optioneel) en honing erover.

3

Pas op, doe maar klein beetje honing erover want in de oven begint de honing aan te branden.

4

Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden.

5

Dit moet er wel een tijdje in, ongeveer 40 minuten (als het vruchtvlees zacht is, is hij klaar).

6

Als hij klaar is, doe je de rest van de honing erover.

7

Daarna doe je er bovenop pindakaas, stukjes fruit, magere verse kaas, ...

8

Als finishing touch, neem je een handje vol rood diepvriesfruit, en warm je dit op een laag vuurtje op.

9

Doe er wat honing bij, dan wordt het wat zoeter.

10

Als het liquide geworden is, giet je deze coulis over je zoete aardappel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply