Ontbijt

Eiwitrijke banaan pannenkoekjes

Met dit ontbijt wil je op zaterdag of zondag morgen wakker worden: havermout banaan-pannenkoekjes met veel eiwitten (omdat we in dit recept 3 eiwitten gebruiken, en eventueel nog een schepje proteïne poeder).

Ze zijn lekker, ze vullen goed en héél snel klaar. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig… Het perfecte ontbijt om je dag goed te beginnen.

Hiervoor kom je uit bed

Ik had al eens een paar pannenkoek recepten gedeeld, die wel iets gelijkaardig zijn. Maar deze staat voor mij toch op nr. 1: Gemakkelijk en deze hebben voor mij de beste smaak. Het recept is easy peasy en qua topping, dat kies je zelf. Ik werk meestal met fruit, wat magere yoghurt of kaas, lepeltje pindakaas, kokosbloesem siroop, … Ik gebruikte hier ook een handje gebakken amandelschilfers. Dit geeft het een krokante toets. Laat weten wat je van deze mini’s vindt. Tag me in jouw pannenkoek party. 🙂 Geniet!

Eiwitrijke banaan pannenkoekjes

Print Recipe
Serves: 5 pannenkoekjes Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 1 ei
  • - 2 eiwitten
  • - Halve banaan
  • - 35 gram havermout
  • - 1 schepje protëine poeder (body en fit, online shop): optioneel
  • - Kokosolie (om te bakken)
  • - Topping: fruit naar keuze/ gebakken amandelschilfers/...

Instructions

1

Je voegt alles samen: 1 volledig ei, 2 eiwitten (zonder het eigeel), halve rijpe banaan, 35 gram havermout. Je plet alles goed.

2

Ik voeg er nog een schepje proteïne poeder aan toe (omdat ik het lekker vindt en dit maakt het recept meer eiwitrijker).

3

Je neemt een grote pan, en verdeel het mengsel over 5 kleine pannenkoekjes. Bak dit op een laag vuurtje.

4

Qua topping kan je zelf kiezen, alles wat jij lekker vindt.

Notes

Ik gebruikte hier fruit, kokosbloesemstroop (in de natuurwinkel te verkrijgen) en wat gebakken amandelschilfers (kort aan bakken in je pan met wat honing of kokosbloesemstroop). Maar van mij verschilt dit ook iedere keer, te zien wat ik in huis heb of welk seizoen het is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply