Dessertjes/ Ontbijt

Clafoutis met banaan & perzik

Clafoutis is een Frans gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Meestal wordt het gemaakt met kersen, eieren, volle melk, bloem, room en suiker. Ik maakte hem iets gezonder en zomers. Clafoutis met banaan en perzik ­čÖé

Een eenvoudig recept en in ‘no time’ klaar! Je kan de clafoutis ook al van tevoren maken want zowel warm als koud is hij heerlijk! Wanneer mijn bananen overrijp zijn, gebruik ik ze meestal in een bananenbroodje of een taart om die wat zoeter te maken. Maar deze keer wilde ik eens een nieuw recept proberen. Ik zag dit afgelopen weekend op een menukaart staan in een restaurantje in Frankrijk & besloot om mijn eigen ‘healthy version’ te maken. & als zeg ik het zelf SUPER geslaagd! Ik at de helft als ontbijtje met yoghurt en nog wat extra fruit. En de andere helft bewaarde ik in de koelkast en at ik op als snack!

Psssst hou je niet van perzik? Maak hem gerust klaar met verse mango, bosbessen, frambozen, … Noem maar op!

Enjoy!

 

Clafoutis met banaan & perzik

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 2 overrijpe bananen
  • - 1 perzik
  • - 4 el amandelmeel
  • - 2 eieren
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 1 tl vanille aroma
  • - 1 el stevia

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Prak de bananen en doe hierbij twee eieren. Schep nu de amandelmeel erdoor en voeg de vanille aroma, bakpoeder en stevia toe.

3

Neem een kleine springvorm, leg hierin wat bakpapier en giet het mengsel erin.

4

Snij de perzik in fijne reepjes en leg deze op het mengsel als topping.

5

Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Serveer lauw met wat yoghurt of magere kaas!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply