Ik eet steeds vaker vegetarisch. Zo’n 4 a 5 keer per week. Een ‘flexitariër’ heet dat blijkbaar 🙂 . Dit is een ‘dieet’ waarbij men één of meerdere dagen in de week geen vlees eet. Dit doe ik bewust, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit een gezonde keuze is. Maar volledig vlees en/of vis laten staan, dat kan ik niet. 😉
Tofu staat dan ook vaak op mijn menu. Het heeft behoorlijk wat voordelen. Het bevat onverzadigde vetten, omega 6, positieve invloed op de hormonen, goed voor hart- en vaatziekten & een hoog gehalte eiwitten.
Dit receptje met bloemkoolrijst (een gezonde vervanger voor de gewone rijst) en cottage cheese is echt super lekker! Hou je nu echt niet van tofu, gebruik gerust kip of scampi’s. Mmmm! Een ‘skinny’ bordje vol eiwitten!
Snij de pijpajuin in fijne ringetjes en de tofu in blokjes. Doe dit in een kommetje, giet er wat olijfolie over. Kruid met peper, zout, komijn, paprika en Provençaalse kruiden. Laat even rusten. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Bak de paprika en de bloemkoolrijst in een grote pan met wat olijfolie, peper en zout. Snij hier verse bieslook bij. Roer goed voor ongeveer 5 minuten. Voeg nu de gemarineerde tofu erbij en laat nog 10 minuutjes aanbakken op een laag vuurtje. Op het laatste voeg je er 50 gram (uitgelekte en afgespoelde) linzen er aan toe. Kruid nog eens met wat peper. Doe het mengsel in een diep bord, meng 50 gram cottage cheese door het tofu/bloemkoolmengsel. Werk af met de andere 50 gram cottage cheese en 100 gram fijngesneden komkommer. On top leg je wat kerstomaatjes. Smakelijk! Bloemkoolrijst met cottage cheese & tofu
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments