Dit gerecht is echt een aanrader. Ik haalde mijn inspiratie uit het boek ‘Puur genieten’ van Pascal Naessens. Gemakkelijk, gezond en lekker!
Ik combineerde het hier met gezonde ‘frietjes’ van knolselder en rode paprika! Super lekker bij de opgevulde kip! Want ik heb hier nog nood aan extra groenten anders heb ik niet genoeg! En we gaan nooit van tafel met nog een honger gevoel hé 😉
Dus wil je dit receptje maken, geloof me, dan heb je echt niet veel werk. Je maakt maar 1 klein pannetje vuil want alles gaat samen de oven in. Even wachten en dan kan je gezond genieten! Zalig toch!
Opgevulde kip met knolselder frietjes
Print RecipeIngredients
- - 1 kip filet
- - 2 takjes rozemarijn
- - 1/2 tomaat
- - 1 handje spinazie
- - 1/2 sjalot
- - 200 gram knolselder
- - 1 rode paprika
- - Peper en fijn zeezout
- - Kippenkruiden en pikante paprikapoeder
Instructions
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Schil de knolselder en snij in frietjes. Ook de paprika mag je in fijne reepjes snijden (en de pitjes verwijderen).
Leg op een bakplaat en kruid met fijn zeezout en zwarte peper.
Snij de kip open als een enveloppe. Snij de tomaat in schijfjes, stoof de spinazie eerst even aan in een steelpannetje met een gesneden sjalotje in de pan. Totdat de spinazie wat gekrompen is.
Leg de kip open (bij de knolselder frietjes), kruid met kippenkruiden, paprikapoeder, peper en zout. Leg de gestoofde spinazie, twee takjes rozemarijn en schijfjes tomaat tussen het kippenvlees. Vouw dit dicht, en zet de bakplaat 20 a 30 minuten in de oven.
Notes
Tip: eventueel afwerken met wat verse basilicum.
No Comments