Diner/ Lunch

Schotel met gegrilde spruitjes, zoete aardappel & bloemkool

Met spruitjes kan je alle kanten mee op: wokken, koken, grillen, bakken, … Spruiten zijn gezondheidbommetjes. Maar ik moet toegeven ik was er als kind niet zo zot van. En ik leg altijd de link als ik ‘spruiten’ hoor, met ‘hutsepot’ :s . Nu niet mijn favoriet gerecht. Vele mensen vinden spruiten een ‘vieze smaak’ hebben. Inderdaad als je ze gewoon kookt zonder iets bij, vind ik ze ook echt niet lekker. Maar als ik ze goed bereid, zoals in dit recept, dan kan ik ervan smullen. Maak ze op deze manier klaar, en geloof me, je vindt ze heerlijk. De verschillende ingrediënten: zoete aardappel, spruiten, bloemkool, kruiden, een appeltje, cranberry’s en amandelen gaan zooooooo goed samen.

Heerlijk winters bijgerecht of ook lekker om mee te nemen als veggie lunch (ik eet het gewoon koud)!

Schotel met gegrilde spruitjes, zoete aardappel & bloemkool

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 20 spruitjes
  • - 1 zoete aardappel
  • - 1 zoete appel
  • - 1 klein handje cranberry's
  • - 1 bloemkool
  • - 25 gram gehakte amandelen
  • - Verse rozemarijn
  • - Peper, zout, Provençaalse kruiden, curry, komijn
  • - 2 el esdoorn siroop (ahornsiroop)
  • - 2 el mosterd
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 el appel azijn
  • - 1 el honing of ahornsiroop (voor in de mosterd dressing)
  • - Beetje water, peper, zout

Instructions

1

Je warmt de oven voor op 220 graden.

2

Je snijd je spruitjes in 4, zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in kleine trosjes.

3

Leg dit op een bakplaat, kruid goed met verse rozemarijn, peper, zout, Provençaalse kruiden, curry poeder, komijn ... En giet er een goede scheut olijfolie en 2 el ahornsiroop over.

4

Daarna zet je de groenten in de voorverwarmde oven, en laat goed grillen. Ongeveer 20 min. Ze mogen gerust een licht bruine kleur hebben.

5

De laatste 5 minuten, haal je de bakplaat uit de oven, snij een appel in kleine stukjes en leg deze samen met de cranberry's en de gehakte amandelen bij de groenten.

6

Gril 5 minuutjes.

7

Daarna maak je de dressing: 2 el mosterd, 1 el appelazijn, 1 el ahornsiroop, 2 el olijfolie, scheutje water, peper, zout en alles goed door elkaar mengen.

8

Neem een grote schotel, leg daar het gegrilde groenten mengsel in. Werk af met wat van je zelfgemaakte mosterd dressing. Mmmmm, ik eet hier een lekker stukje vlees of groenten burger bij.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Gee ira
    17 november 2021 at 18:51

    Dressing klopt niet. Je hebt in lijst appelazijn benoemt maar niet gebruikt ! Alsook ahorn honing en esdoorn … worden niet verwerkt in bereidingswijze. …jammer

    • Reply
      Sofia
      18 november 2021 at 10:28

      In de ingrediënten lijst staat het juist, in de bereidingswijze idd appelazijn vergeten bij te zetten. Aangepast, dankjewel voor de tip.
      Ahornsiroop staat er wel op. Ahorn is hetzelfde als Esdoorn.
      Ja, jammer maar foutjes gebeuren. Mijn excuses. Hopelijk ben je er nu iets mee.
      Groetjes,

      S.

  • Reply
    Karen
    31 januari 2021 at 12:47

    Kan dit ook met rozijntjes? Ik heb zo gauw geen veenbessen in huis…..

    • Reply
      Sofia
      1 februari 2021 at 10:32

      Ja hoor! Zeker!

  • Reply
    Chantal
    11 maart 2020 at 04:25

    Gisteren en ook vandaag gemaakt, heerlijke combinatie!

    • Reply
      Sofia
      12 maart 2020 at 10:41

      Super! Lekker hé! Is ook 1 van mijn favoriete schotels!

    Leave a Reply