Diner/ Lunch

Salade kip met een herfstige twist

Deze salade is herfstproof door de gegrilde groenten zoals de butternut en pastinaak.

Wie zegt er dat een salade niet kan in de herfst? Door de combi van de warme kip en gegrilde groenten met een frisse salade is dit een IDEAAL gerecht om op een regenachtige dag gezond te lunchen of te dineren.

Salade kip met een herfstige twist

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • - 1 kip
  • - 1 kleine pastinaak
  • - 100 gram butternut blokjes
  • - Ijsberg sla of een andere groene sla
  • - 6 schijfjes komkommer
  • - 8 groene olijven
  • - 2 el cottage cheese
  • - Verse koriander
  • - 1/2 venkel
  • - 1/2 rode paprika
  • - Peper, zout, olijfolie, kippenkruiden
  • - Verse koriander
  • - 1 el sesampasta (tahin) of mosterd dressing

Instructions

1

Snij de kip in blokjes, kruid met peper, zout en kippenkruiden. Zet even aan de kant.

2

Snij de venkel, rode paprika in fijne reepjes. Schil de pastinaak en butternut, snij in blokjes.

3

Leg deze groenten op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout (en voor de liefhebbers een snuifje kaneel 🙂 ).

4

Zet 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 190 graden.

5

Ondertussen neem je een bord, snij hier wat ijsbergsla op, schijfjes komkommer, 8 groene olijven. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

6

Er mogen ook 2 el cottage cheese op het bord.

7

Bak nu de kip in een steelplan in wat olie mooi goudbruin.

8

Daarna dresseer je het bord. Haal de gegrilde groenten uit de oven en leg deze op de salade. Ook de kip mag erbij.

9

Werk af met verse koriander en 1 el sesampasta (tahin). Indien je dit niet in huis hebt, is een mosterd dressing ook héél lekker hierbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply