Dit is echt een fantastisch lekker bijgerecht, vegetarische lunch/dinner/apero, … Noem maar op. Een prachtige kleurige salade. Ik ben er gek op.
Maak er een maaltijd salade van en doe er wat geitenkaas of kip erbij. Maar ik vind dit absoluut niet nodig om hier nog iets bij te doen. Het is al overheerlijk en vullend genoeg. Bewaar het in verschillende potjes in de koelkast en zo heb je een hele week een gezonde maar toch zoete herfstsalade bij de hand. Bovendien is deze koolhydraat arm en een bron van vitaminen.
Doe de broccoli in roosjes en kook in water gaar. Giet af en zet even opzij. Schil en snij de zoete aardappelen, butternut en 2 sjalotjes in blokjes. Bak deze gaar in een steelpan in wat olijfolie. Kruid met peper, zout, snufje garam masala. Ondertussen snij je de groene appels in blokjes (schil mag er af) en deze mogen op het einde mee in de pan. Bak nog een 2 tal minuutjes. Zet opzij. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Neem een beslag kom. Meng deze met 1 handje verse peterselie, 2 fijn gesneden pijpajuinen, 2 el soja saus, 2 el ketjap, 3 grote el honing, 1 el olijfolie, peper en zeezout. Daarna neem je een grote schaal: alles mag nu samen. De rode kool, gebakken butternut/zoete aardappel/appel, de kleine roosjes broccoli, de pecan noten, de cranberries. Meng alles goed door elkaar. Besprenkel met nog wat sesampasta, verse peterselie, grof gehakte walnoten, zeezout en peper. Hemelse herfst salade
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments