Diner

Winterse vegetarische ovenschotel

Wat is er heerlijker dan een winterse ovenschotel als het koud en regenachtig is buiten? Deze is echt een topper!

Makkelijk recept, je kan hem perfect de avond voordien maken als je in het weekend gasten hebt en je geen werk meer wil hebben de dag zelf. Wat ik vaak doe: ‘mealpreppen’. Ik maak dan twee ovenschotels en vries in kleinere bakjes in. Zo heb ik elke dag een gezonde maaltijd, ook als het snel moet gaan.

Geen fan van feta kaas? Probeer ook eens uit met schijfjes geitenkaas! Of voor de vleesliefhebbers met kippengehakt!

Winterse ovenschotel

Print Recipe
Serves: 1 grote ovenschotel

Ingredients

  • - 2 doosjes ricotta kaas (250 gram)
  • - 400 gram feta
  • - 1 butternut
  • - 6 zoete aardappelen
  • - 1 tl nootmuskaat
  • - 100 ml amandelmelk
  • - 2 courgettes
  • - 3 sjalotjes
  • - Verse tijm
  • - 2 handjes cashewnoten (roosteren)
  • - Peper en zeezout
  • - 2 tl oregano kruiden

Instructions

1

Schil de zoete aardappelen, snij ze in stukken en kook in kokend water gaar.

2

Daarna giet je de aardappelen af en doe er 100 ml amandelmelk, 1 tl nootmuskaat, peper, zeezout erbij. Mix of stamp tot puree.

3

Snij de butternut en courgette in blokjes. Leg op een bakplaat, kruid met grof zeezout, peper en oregano kruiden.

4

Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ongeveer een 15 tal minuutjes.

5

Snij ondertussen de sjalotjes in fijne stukjes en stoof deze tot ze glazig zijn.

6

Daarna haal je de butternut en courgette uit de oven en doe ze in een ovenschaal.

7

Meng nu de ricotta en de sjalotjes erdoor. Kruid met peper en snuf zeezout.

8

Spatel dit mooi open.

9

Rooster de cashewnoten in een pan (dit zonder olijfolie). Laat ze even afkoelen op wat keukenpapier. Verkruimel nu 2/3 van de cashews over de ricotta/groenten mengsel. Laat nog wat cashews over voor de bovenkant.

10

Doe hier nu wat verse tijm en wat oregano over.

11

Verkruimel de feta kaas hierover (laat nog wat over voor de afwerking), spatel hier nu de zoete aardappel puree over en spatel dit mooi open.

12

Werk af met nog wat verkruimelde cashews, feta en verse tijm.

13

Als je gasten er zijn, moet je de ovenschotel enkel nog opwarmen.

14

Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer voor een 20/30 tal minuutjes.

Notes

Wil je hem liever niet vegetarisch? Start met een laagje kippengehakt in de ovenschotel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply