Deze salade is gemaakt met ingrediënten die je altijd wel op voorraad hebt. Dit is echt wel mijn favoriete salade die ik vaak klaar maak om mee te nemen naar mijn werk. Hij is lekker, voedzaam en je bent goed verzadigd!
De meeste mensen denken vaak als ze het woord ‘salade’ horen aan ‘sla, komkommers, wortelen en tomaat’ 🙂 Boring!! En je hebt in 1, 2, 3 weer honger! Kies voor salades waar er voedzame ingrediënten inzitten. Combineer groenten met zoete aardappel, sobanoedels, zilvervliesrijst, butternut, linzen, bonen, kip, tonijn, tofu, tempeh, … Dit bordje staat binnen 20 minuten op tafel! Smullen maar!
En geef toe, het is toch al een beetje lente op je bord hé 😉
Salade! Zilvervliesrijst met tonijn en linzen
Print RecipeIngredients
- - 50 gram zilvervliesrijst
- - 100 gram uitgelikte tonijn (uit blik, in eigen nat)
- - 1 sjalotje (gestoofd)
- - 6 kerstomaatjes
- - 1 gekookt ei
- - Paar blaadjes verse munt
- - 1 handje rucola sla of een ander soort groene sla
- - 70 gram bruine linzen
- - 1 handje groene snijbonen
- - 1 el mosterd
- - 1 limoen
- - 1 tl sesamzaadjes
- - 2 tl sesamolie
- - Peper, zout, chili poeder
- - Olijfolie
Instructions
Kook water en voeg de zilvervliesrijst eraan toe. Laat 20/30 minuten opstaan totdat de rijst gaar is (aanwijzing op de verpakking).
In een ander potje kook je wat water voor het eitje. Kook totdat het een hardgekookt eitje is. Meestal doe ik het een 8tal minuutjes. Laat het ei afkoelen vooraleer je het pelt.
Neem nu een blikje tonijn, laat goed uitlikken en neem er 100 gram uit.
Deze mag in een kommetje. Voeg er nu de bruine linzen eraan toe (ik haal ze gewoon uit blik, laat ze goed uitlekken en spoel met koud water). Snij wat verse munt fijn en dit mag er ook door. Kruid met peper, zeezout, 1 tl mosterd en 1 el olijfolie. Meng goed door elkaar.
Snij het sjalotje fijn en stoof samen met de rijst en de groene snijbonen aan in een pannetje. Kruid met peper en zout. Eventueel voor de liefhebbers mag er nog een teentje look bij.
Pel het ei en snij in twee helften. Snij de kerstomaatjes in twee.
Dresseer alles op het bord of je kan het ook allemaal mengen door elkaar.
Werk af met wat sesamolie, sesamzaadjes, chili poeder en zeezout.
Smakelijk!
omaatjes aan toe. Doe er 2 tl sesamolie, sap van 1 limoen en sesamzaadjes erdoor. Kruid met wat chili poeder, 1 el olijfolie, snuifje zeezout en 1 tl mosterd.
Daarna kan je dresseren, neem een kommetje doe hier een handje rucola sla in.
De rijst/tonijn mengeling mag er boven op.
Werk af met het eitje dat je in 2 helften snijd, 2 el maïs en wat zwarte peper.
Notes
Voeg er gerust andere groenten bij: ook heerlijk met koude broccoli of avocado!
No Comments