Deze gele curry heeft een kruidige smaak door de kokos, kurkuma en curry. Met de bloemkool rijst zorgt ervoor dat de saus een extra romige toets krijgt.
Zo lekker en ik ben zot van curry stoofpotjes. I love it!
Snij de bloemkool in roosjes en mix tot bloemkoolrijst met je keuken machine. Snij de rode paprika, rode ui en wortelen in ultra fijne reepjes. Giet 200 gram kikkererwten af. Stoof de rode ui, paprika en wortel reepjes in olijfolie beetgaar. Kruid met peper, zout, curry poeder, 1 el gele curry pasta. Laat even stoven. In een andere pan bak je kort de kippenblokjes af met kippenkruiden. Weeg 100 gram zilvervliesrijst af en kook in kokend water beetgaar. Giet af en kruid met 1 el kurkuma kruiden, peper en zout. De licht gebakken kippenblokjes mogen nu bij het groentenmengsel. Voeg nu de kokosmelk erbij en de uitgelekte kikkererwten. Kruid bij met curry poeder, 1 tl kurkuma en eventueel nog wat gele curry pasta (hangt af van hoe pikant je het wil 😉 ). Serveer met wat rucola sla en de gele rijst. Geen fan van bloemkool? Gebruik broccoli rijst. Ook super lekker! Bloemkool kokos kip curry
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments