Diner

Snel éénpansbordje met tonijn

Vaak tover ik nieuwe recepten door uit te proberen. Ik voeg allerlei ingrediënten samen en proef. Soms komen er daar mega lekkere resultaten uit en soms kan dat ook wel eens tegen vallen 😉 . Maar gewoon proberen, experimenteren, … Zalig!

Zelf tijdens het koken kom ik op ideeën. Mijn inspiratie komt echt van overal: het seizoen, social media, het internet, kookboeken, via vrienden, …

Dit eenpansgerecht is daar zo eentje van. Ik had nog eens zin in tonijn (een grote bron van eiwitten!!). Maar ook in iets warms. Ik mixte en machte allerlei groenten samen, voegde er wat rode curry pasta aan toe en kwam tot een heerlijk smakelijk bordje.

Dit is dus zo een recept dat zeer eenvoudig is, geen culinaire kunsten nodig. Dit maak je zeker klaar als je weinig tijd hebt maar toch een voedzaam bordje op tafel wil. Voeg gerust andere groenten erbij, kook op gevoel en wat jij graag eet. Gezond eten moet telkens een feest zijn. 🙂

Snel éénpansgerecht: tonijn, mix van groenten en linzen

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 150 gram tonijn (uit blik, in eigen nat)
  • - 200 gram butternut
  • - 25 peultjes of sugar snaps
  • - 1 rode paprika
  • - 60 gram linzen (uit blik)
  • - 1/2 rode uit
  • - 1 tl rode curry pasta
  • - Peper, zout, garam masala
  • - Geutje water
  • - Afwerking: cottage cheese (2 el) en verse peterselie
  • - Olijfolie

Instructions

1

Neem een steelpan met deksel.

2

Snij de rode ui, butternut en paprika in blokjes.

3

Giet wat olijfolie in de pan, voeg hier nu je rode ui aan toe en laat kort even aanbakken. Hier mag er nu 1 tl rode curry pasta bij.

4

Voeg na 2 minuutjes de butternut, paprika en peultjes erbij. Laat even aanstoven en roer alles door elkaar. Kruid met peper, zout en 1 tl garam masala (of een ander kruid naar keuze).

5

Giet er nu een geutje water bij, zet het deksel erop en laat op een middelhoog vuur garen.

6

Na 5 minuutjes mag de tonijn en de linzen erbij. Meng alles door elkaar. Kruid eventueel nog wat af en laat nog paar minuutjes aanbakken.

7

Klaar! Werk af met verse peterselie en cottage cheese of yoghurt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply