Diner

Chili met kippengehakt, bloemkoolrijst, tomaat, maïs en kidneybonen

Een lekker en simpel gerecht voor een gezonde CHILI maar dan met kippengehakt. Koolhydraatarm en laag in calorieën. Maar wel een lang verzadigd gevoel.

Dan is dit iets voor jou! Wil je er nog iets extra bij? Voeg er nog wat avocado en/of wat Griekse yoghurt eraan toe. Voor die extra frisse toets aan je gerecht.

Chili met kippengehakt, bloemkoolrijst, tomaat, maïs en kidneybonen

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 300 gram kippengehakt gehakt
  • - 1 el Mexicaanse bonen kruiden
  • - 2 paprika's (geel en rood)
  • -1/4 bloemkool, 1 sjalotje + 1 el kurkuma kruiden
  • - 1 courgette
  • - Peper, zout, 1 groentebouillonblokje, kippenkruiden (1el), chilipoeder (1el), lookpoeder (1 tl)
  • - 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • - 1 klein blikje maïs en Kidneybonen (150 gram)
  • - 1 tomaat
  • - 1 rode ui
  • - Limoen, verse koriander en/of peterselie, 1 lente ui

Instructions

1

Snij alle groenten fijn: paprika's, courgette, rode ui en sjalotje.

2

Giet een scheutje olie in een pan en bak 1/2 de van de uitjes en de groentjes.

3

Voeg nu het kippengehakt toe. Kruid met peper, zout, kippenkruiden, bonenkruiden, chilipoeder en lookpoeder.

4

Meng alles goed door elkaar. Als het gehakt gaar is voeg je de tomatenblokjes, maïs en de kidneybonen eraan toe (laat mss nog wat over om als afwerking te gebruiken op het bord). Voeg nu 1 groenteblokje eraan toe.

5

Laat dit nu even sudderen.

6

Ondertussen maak je je bloemkoolrijst: doe een paar bloemkoolroosjes in je keukenmixer, mix tot rijst. Daarna mag de rijst met een half sjalotje aangestooft worden. Even bakken met kurkuma kruiden, peper en zout. Klaar.

7

Serveer met de chili, nog wat extra bonen en maïs, fijngesneden blokjes tomaat, rode ui, ringetjes lente ui, verse koriander/peterselie en een schijfje limoen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply