Diner

Groenten lasagne met bloemkoolsaus en gehakt

Lekkere laagjes groenten, mager gehakt en een zalige bloemkoolsaus. Gegratineerd in de oven. Een mooi koolhydraatarm recept.

Deze heerlijke lasagne is echt smullen! Geloof me, je mist de lasagne vellen niet!

Je kan deze lasagne ook invriezen of een aantal dagen in de koelkast bewaren. Zo heb je tijdens de week een gezonde maaltijd voor jezelf en/of heel het gezin.

Ook is de groenten lasagne echt kidsproof! Een leuke manier om hen meer groenten te laten eten zonder dat ze het beseffen. Win win.

Groenten lasagne met bloemkoolsaus en gehakt

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 minuten

Ingredients

  • - 2 grote handjes spinazie
  • - 400 gram pure rundergehakt (filet americain)
  • - 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • - 1 butternut
  • - 3 zoete aardappel
  • - 2 grote handjes spinazie
  • - 1 courgette
  • - 1 lepel tomatenpuree
  • - 1 bloemkool
  • - 150 gram geraspte mozzarella (of vegan kaas)
  • - nootmuskaat, peper, zout, Provençaalse kruiden
  • - 1 groentebouillon blokje
  • - 150 ml amandelmelk (of een ander soort melk)

Instructions

1

Snij de bloemkool in roosjes, breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15/20 minuten. Giet af, maar hou het wat kookvocht over. Doe hierin een het groentebouillon blokje.

2

Doe 100 gram geraspte mozzarella, 150 ml amandelmelk en het kookvocht bij de bloemkool. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Nog te dik? Voeg er nog wat amandelmelk bij. Zet even opzij.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snij de zoete aardappel en de butternut in dunne schijfjes.

4

Deze mogen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en Provençaalse kruiden. Deze mogen 10 minuutjes garen in de oven.

5

Zo zijn de groentjes ook wat zacht geworden en moet de lasagne niet lang in de oven.

6

Ook de courgette mag je in dunne schijfjes snijden. Je mag zelf kiezen in de lengte of in de breedte.

7

Bak het gehakt in een steelpan in olijfolie. Als het gehakt gaar is, voeg je 1 lepel tomatenpuree, 400 gram tomatenblokjes eraan toe en kruid met zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Meng alles goed door elkaar. Ook de spinazie mag door de saus. Laat op een laag vuurtje 5 minuutjes sudderen.

8

Neem nu een ovenschaal. Je mag hem nu vullen: laagje gehakt, butternut, klein laagje bloemkoolsaus, zoete aardappel, courgette en afsluiten met bloemkoolsaus. Strooi hier nu de rest van de kaas over en zet nog 15 minuten in de oven op 200 graden tot de kaas een korstje krijgt.

Notes

Afwerken met verse bieslook en ringetjes lente ui.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply