Diner

Veggie gehakt met linzen, aubergine en courgette

Simpel, gezond & lekker!

Een heerlijk vegetarisch stoofpannetje. Met een bom aan smaken en boordevol groenten. Ik gebruikte vegetarisch gehakt omdat ik tijdens de week een paar keren geen vlees eet. Maar gebruik gerust mager rundsgehakt of kippengehakt in de plaats.

Geniet ervan!

Vegetarisch gehakt met linzen, aubergine en courgette

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • - 120 gram vegetarisch gehakt
  • - 200 gram tomatenblokjes natuur
  • - 1/2 sjalot
  • - 1/2 groenten bouillon blokje
  • - 1 el rode curry pasta
  • - 200 gram aubergine
  • - 120 gram courgette
  • - 70 gram linzen
  • - 3 stengels selder
  • - Olijfolie, peper, zout, kruid Garam masala (of een ander kruid dat jij lekker vind bv. Italiaanse kruidenmix)
  • - 100 gram magere kwark of Griekse yoghurt (als topping) en wat verse peterselie

Instructions

1

Snij het sjalotje fijn, de aubergine en courgette in fijne blokjes. Maak de selder stengels schoon (ik rasp die altijd een beetje om de draden wat te verwijderen) en snij in stukken.

2

Stoof nu het sjalotje glazig in wat olijfolie en dan mogen de blokjes aubergine, courgette en selder erbij. Zet even het deksel erop en laat even aanstoven.

3

Daarna mag er 1 el rode curry pasta, een half bouillonblokje en de andere kruiden erbij: peper, zout en garam masala. Giet er een geutje water bij en 200 gram tomatenblokjes. Meng alles goed door elkaar en laat nog even sudderen. Daarna mag het gehakt en de linzen erbij.

4

Spatel alles goed door elkaar en laat nog een 5 tal minuutjes sudderen op een laag vuurtje.

5

Serveer met Griekse yoghurt of kwark en wat verse peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply