Diner/ Lunch

Warme spelt salade met veggies en feta

Gezonde voeding dat moet voor mij gevarieerd, lekker en veelzijdig zijn… Dat ik niet elke dag sla, tomaat en kip moet eten ­čÖé

Vroeger ging ik alle ‘koolhydraten’ uit de weg. Ik at nooit geen brood, pasta, rijst, andere soort granen, … Maar nu weet ik wel beter! Mijn lichaam heeft dat nodig! Ook ’s avonds. Ik beperk gewoon mijn ‘koolhydraatmomenten’ tot 1 a 2 per dag. Bv. Eet ik ’s morgens havermout, dan heb ik nog 1 moment over bv. ’s avonds 40 gram spelt OF ’s middags 2 speltboterhammen. Ik eet dus nooit 3x per dag koolhydraten. Wel zoek ik ze dan in mijn groenten of fruit. Want daar zitten ook koolhydraten in!

Ik hou van spelt, mijn favoriete graansoort naast bulgur & volkoren couscous. Maar rijst (bruine of zilvervliesrijst) past hier zeker ook goed bij. Aan jou wat je lekker vind. De combinatie met de gegrilde butternut, bloemkoolrijst, spinazie en de koude feta. Heeeer-lijk!!!

Warme spelt salade met veggies en feta

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

 • - 40 gram spelt
 • - Water
 • - 1/2 groenten bouillonblokje
 • - 200 gram butternut
 • - 1 rode ui
 • - 100 gram spinazie
 • - 100 gram bloemkoolrijst
 • - Olijfolie
 • - Zwarte peper, zout, rozemarijn en paprikapoeder
 • - 1 tl kurkuma, 1 tl komijn
 • - 10 gram pijnboompitten
 • - 60 gram feta
 • - 150 gram komkommer

Instructions

1

Doe 40 gram spelt met 300 ml water in een steelpannetje, voeg 1/2 groenten bouillon eraan toe en laat 30/40 minuten koken. Volkoren spelt heeft lang nodig om zacht te worden.

2

Snij 200 gram butternut in stukjes, leg op de bakplaat, kruid met peper, zout en rozemarijn en grill in een voorverwarmde oven op 200 graden. 15 tal minuutjes.

3

Neem 150 gram komkommer, haal het middelste eruit (de zaadjes) en snij in kleine blokjes.

4

Snij de rode ui in fijne stukjes en maak van 100 gram bloemkool roosjes rijst (mixen in de keukenmachine).

5

Stoof dit samen met de spinazie, 5 tal minuutjes op een laag vuurtje.

6

Kruid met 1 tl kurkuma, zwarte peper, zeezout en 1 tl komijn.

7

Proef of je spelt gaar is. Er mag wel nog wat een 'bite' inzitten. Het meeste water is verdampt. Dus je hoeft dus de spelt niet af te gieten. De rest van de bouillon en spelt mogen bij het spinazie/bloemkool mengsel.

8

Stoof dit samen nog even aan en de butternut mag er ook bij.

9

Werk af met 10 gram pijnboompitten (even roosteren in de pan), 60 gram verkruimelde feta en 150 gram komkommer (die ik onder het warm gerecht leg, zorgt voor een frisse toets aan je maaltijd).

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply