Wil je spitskool eens anders bereiden dan te stoven of koken?
Vandaag heb ik een super gemakkelijk bijgerecht voor jullie: GEROOSTERDE spitskool. Lekker sappig, knapperig en door de mosterd marinade mega veel smaak. Ik ben grote fan.
Misschien een vergeten groente deze kool, maar een MUST try als bijgerecht! Plus, kool is supergezond en bevat veel vezels.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de spitskool in rondjes of reepjes. Hoe je zelf wil. Gewoon zorgen dat de stukken kool niet te dik gesneden zijn. Maak de simpele marinade: meng 3 el mosterd (ik gebruikte een milde mosterd maar Dijon mosterd kan ook), 4 el olijfolie, 1 el ahorn siroop, peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Goed roeren. Leg de stukken spitskool op de bakplaat. Giet er de marinade over en strijk open met een lepel of penseeltje. Zet een halfuurtje in de oven. Gemarineerde Spitskool uit de oven
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments