Knabbels

Doperwten hummus

Met hummus kan je alle kanten op. Probeer zeker deze eens met doperwten.

Mijn persoonlijke favoriet. Zo romig en lekker met die extra groente erin. Ik eet hummus het meeste als snack of apero hapje. Om erin te doppen met rauwe groenten of crackers. Maar zeker geschikt als broodbeleg, op een wrap of in een frisse salade.

Enjoy!

Doperwten hummus

Print Recipe
Serves: 1 schaaltje Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 200 gram diepvries erwten
  • - 120 gram uitgelekte kikkererwten
  • - 2 tl tahin (sesampasta)
  • - 2 el citroen sap
  • - 100 ml water
  • - 2 el olijfolie
  • - Peper, zout, 2 tl komijn, 1 tl cayenne peper, 1 tl look poeder
  • - Afwerking: sesamzaadjes en besprenkel met olijfolie

Instructions

1

Kook de diepvries erwten gaar (ongeveer 5/10 minuten) en laat afkoelen.

2

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel met lauw water.

3

Doe alle ingrediënten in de keukenmixer en mix tot een romig mengsel. Iets te droog? Voeg nog klein beetje water eraan toe.

4

Smeer de hummus open in een leuk potje, werk af met wat olijfolie, komijn kruiden en sesam zaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply