Diner

Kippengyros

Kippengyros met een twist. Een eenvoudig en makkelijk recept! Yesss, I know terug een gerecht met kip, maar dit eet ik dan ook het meeste. Vaak vegetarisch, vis of als ik dan toch een vleesje mag kiezen is het meestal kip of kalkoen. 🙂

Ik vind gyros het lekkerste als ik die zelf maak. Zo weet ik ook wat er allemaal in zit. Want vaak wordt dit gemaakt van overschotten van de kip, veel toegevoegde vetstoffen en heel weinig groenten. Dit is dan ook een héél erg makkelijk recept.

Je snijdt de kip in reepjes, voegt paprika, ui, kikkererwten en tomatenblokjes toe. Easy peasy. Maak het in een grote hoeveelheid en vries in. Doe je aan gezonde ‘meal prep’. Zo heb je altijd een lekker en gezond gerecht in de diepvries.

Ik eet dit vaak met volkoren couscous en tzatziki. Maar combineer gerust met zilvervliesrijst of bloemkoolrijst. Of tijdens het weekend in een pita broodje.

Mmmmm!!

Kippengyros

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 3 kippen filets
  • - 150 gram kikkererwten
  • - 2 gele en 2 rode paprika (groot) of je kan ook geroosterde paprika gebruiken uit een bokaal.
  • - 2 uien
  • - 1 blokje kippen bouillon
  • - 300 ml water
  • - 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • - 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • - Peper, zout, kippenkruiden, 1 tl Provençaalse kruiden, 1 tl oregano; 2 tl paprika poeder en 1 laurierblaadje

Instructions

1

Spoel de kikkererwten af met lauw water en laat goed uitlekken.

2

Snij de paprika's in lange reepjes, leg ze op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie, peper en grof zeezout. En zet ze in de oven op 200 graden, voor ongeveer 20 minuten.

3

Ondertussen snij je de uien in fijne blokjes en de kipfilets ook.

4

Stoof 1 gesneden ui en de kip in een grote pot in olijfolie. Totdat ze goudbruine kleur hebben. Kruid met kippenkruiden en peper.

5

Haal de kip eruit en laat even afkoelen op een bord. Als de kip afgekoeld is, dan trek je de kip wat uit elkaar (pulled chicken).

6

Haal de gegrilde paprika's uit de oven.

7

In dezelfde kookpot maak je nu de saus. Stoof in olijfolie de andere gesneden ui glazig. Dan mogen de kikkererwten erbij, de gegrilde paprika's, tomatenblokjes, tomatenpuree, 300 ml water en 1 kippenbouillon blokje erbij. Meng alles goed door elkaar.

8

Daarna mogen de kruiden erbij: 1 tl Provençaalse kruiden, 1 tl oregano; 2 tl paprika poeder en 1 laurierblaadje.

9

Doe het deksel erop en laat even sudderen op een laag vuurtje. Een 5 tal minuten.

10

Op het laatste doe je de kip erbij. Meng alles goed door elkaar. Laat nog 2 minuutjes op het vuur staan.

11

Serveer met couscous of zilvervliesrijst, verse peterselie en tzatziki. Heerlijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply