Diner/ Lunch

Courgetti met een romige avocadosaus & kerstomaatjes

Groentenpasta met deze heerlijke avocadosaus, dit doet je denken aan een héérlijke romige saus. Maar dan wel gezond en met zo véél smaak. Hier wordt er geen room gebruikt. Enkel de puurheid van de avocado, limoen, kruiden en een lepeltje cottage cheese.

Een heerlijk receptje met een bom aan smaken, zo puur en eenvoudig. Boordevol groenten, lekker romig en fris van smaak. Een tip die ik wel wil meegeven is dat je avocado rijp moet zijn (dus hij mag niet te hard zijn). Dit moet je eens uitproberen. En wil je er toch wat pasta bij, dat kan perfect.. Ik vind dit ook een verrassend voorgerechtje, dat je kunt afwerken met wat Parmezaanse kaas en wat gebakken pijnboompitten. Of met lekker stukje vis of kip.

Courgetti met een romige avocadosaus & kerstomaatjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 1/2 courgette
  • - 10 kerstomaatjes
  • - 1 avocado
  • - Halve limoen
  • - 10 gram Parmezaanse kaas
  • - peper en zout
  • - 1 theelepel cottage cheese
  • - Provençaalse kruiden/Italiaanse kruiden
  • - Verse bieslook
  • - 1 theelepel olijfolie

Instructions

1

Draai met de spiraalsnijder de courgette in fijne spaghetti slierten.

2

Doe je avocado in je keukenmachine samen met peper en zout, limoensap, cottage cheese, verse bieslook, olijfolie en de Provençaalse/Italiaanse kruiden (jouw keuze).

3

Snij je kerstomaatjes in twee.

4

Verwarm wat olijfolie of kokosolie in de pan, en doe daar de courgetti slierten in samen met je avocado mengsel.

5

Roer wat door elkaar.

6

Dresseer je bord met de courgetti met avocadosaus, kerstomaatjes en wat Parmezaanse kaas.

7

Je kan er perfect nog wat pijnboompitten overstrooien.

Notes

Tip: Laat de courgetti niet te lang bakken, dat die niet te gaar wordt. Heerlijk als het nog wat krokant is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply