Diner

Zuiderse gezonde Tagliata

Tagliata is een Italiaans klassieker die ik leerde kennen door een vriendin. Ik ging direct zelf aan de slag in mijn keuken. En toverde voor Moedertjes dag een heerlijke lichte Tagliata met kortgebakken rundsvlees, gepofte tomaatjes en gegrilde aubergine op tafel. Met een fris rucola slaatje erbij. Heerlijk!

Dit is zo lekker en licht! Een gezonde maaltijd, maar die er toch super feestelijk uit ziet! Ideaal als je gasten hebt. Ik serveerde er voor de mannen nog wat gebakken krieltjes met verse rozemarijn bij. Maar ik had dit totaal niet nodig. Voor mij een lekker vleesje met veel gevarieerde groenten.

Top gerechtje! Maak dit zeker eens klaar, niet veel werk, zo lekker en een op & top Zuiders gevoel!

Zuiderse gezonde Tagliata

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • - 4 mooie biefstukken (niet te dikke)
  • - 1 zakje rucola
  • - 1 teentje geperste look
  • - 1 handje radijs scheuten
  • - 2 aubergines
  • - 1 doosje zongedroogde tomaten
  • - 2 tomaten
  • - 50 gram Parmezaanse kaas (zelf raspen)
  • - 250 gram kerstomaatjes
  • - Olijfolie
  • - Peper en zeezout
  • - 1/2 rode ui
  • -1 handje nootjes/zaden (een mix van ongezouten noten/zaden)
  • - Verse rozemarijn
  • - Provençaalse kruiden
  • - Tahindressing: 2 el sesampasta, 1 tl citroensap, 1 el olijfolie, 1 el ahornsiroop, peper, zout en 2 el water (alles goed mengen)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine, maak een paar sneden (in een kruis vorm) in het vruchtvlees, leg op de bakplaat en besprenkel wat met olijfolie, peper, zeezout en verse takjes rozemarijn.

2

Zet in 45 minuten in de oven.

3

Neem een ovenschaal, doe hierin de kerstomaten en giet er wat olijfolie over.

4

Kruid met peper, zeezout, 1 teentje geperste look en Provençaalse kruiden. Meng alles goed door elkaar.

5

Zet 20/30 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Ondertussen maak je de tahin dressing: 2 el sesampasta, 1 tl citroensap, 1 el olijfolie, 1 el ahornsiroop, peper, zout en 2 el water (alles goed mengen). Zet even opzij.

7

Neem nu een sla kom. Doe hierin de rode uit (fijn gesneden), rucola sla, reepjes tomaat (binnenste uithalen en fijn snijden in reepjes), de zongedroogde tomaatjes, 2 el olijfolie, peper, zeezout. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en radijsscheuten. Meng alles goed door elkaar en strooi er de noten/zaden mix erover.

8

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit wat olie en bak het vlees 6 min op een hoog vuur. Halverwege draai je het vlees om. Neem de biefstukken uit de pan en laat 2 minuten rust op en een bord onder aluminiumfolie. Dan snij je het vlees in dunnen plakjes.

9

Serveer de sneetjes rundvlees met de gepofte tomaatjes erbovenop. Ernaast een halve aubergine met de tahin dressing erop en het rucola slaatje.

Notes

Serveer er gerust wat gebakken kriel aardappeltjes bij met verse rozemarijn en zeezout!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply