Knabbels/ Lunch

5 laagjes bonen dip

Mexican vibes! Dit moet je proberen! Hiermee scoor je op je party tafel! Schep alle 5 laagjes op met een schijfje komkommer of een tortilla chip! Je zal het je niet beklagen.

Een smaakbommetje!

De combinatie van de 5 ingrediënten samen. Mmmm! Leuk om te serveren als apero hapje of ik neem het ook vaak mee naar mijn werk als lunch.

5 laagjes bonen dip

Print Recipe
Serves: 1 kommetje Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 100 gram zwarte bonen
  • - 2 plakjes cheddar kaas
  • - 150 gram Griekse yoghurt
  • - 2 pijp ajuintjes
  • - 1/2 rode ui
  • - 2 el platte peterselie
  • - 1 el verse bieslook
  • - Peper, zout en chili kruiden
  • - 1 tl komijn
  • - 1 tomaat
  • - Sap van 1/2 limoen
  • - 5 kerstomaatjes
  • - Olijfolie
  • - Paar tortilla chips of schijfjes komkommer

Instructions

1

Stoof de zwarte bonen aan met 1/4 fijngesneden rode ui in wat olijfolie.

2

Kruid met zwarte peper en zout. Roer goed door elkaar. Na een 5 tal minuutjes prak je het met een vork wat plat tot een grove puree. Zet even aan de kant.

3

Snij twee plakjes cheddar kaas in fijne reepjes of rasp een stukje verse cheddar kaas. Zet even opzij.

4

Snij 1 tomaat en 5 kerstomaatjes fijn. En meng dit met 1/4 rode ui, olijfolie, peper en zout, chili kruiden en sap van 1/2 limoen.

5

Daarna neem je een leuk kommetje: voeg onderaan de grove puree van de bonen, gesneden cheddarkaas en dan het tomatenmengsel.

6

Meng nu 150 gram Griekse yoghurt met fijngesneden bieslook en peterselie, peper, zout en komijn. Meng alles goed door elkaar en het yoghurt mengsel mag nu op het tomatenmengsel.

7

Werk af met 2 fijn gesneden pijp ajuintjes.

8

Serveer met schijfjes komkommer en wat tortilla chips!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply