Lunch/ Ontbijt

Ei muffins met spinazie en tomaat

Het ziet er leuk uit. Ideaal op jullie zondagse brunch, als ontijbt/lunch/snack, om mee te nemen naar je werk, … Super cute deze EI MUFFINS.

Makkelijk te bereiden, rijk aan eiwitten en boordevol groenten. Je kan ze zowel warm als koud eten. Gemakkelijk te ‘meal preppen’ en mee te nemen onderweg.

Print Recipe
Serves: 14 muffins

Ingredients

  • - 7 eieren
  • - 250 ml amandelmelk
  • - 2 handjes verse spinazie
  • - 2 el geraspte kaas (eigen keuze welke kaas)
  • - 1 sjalotje
  • - 2 tomaten
  • - Verse bieslook, peper, zout en Provençaalse kruiden

Instructions

1

Snij het sjalotje, spinazie en de tomaten in fijne stukjes/blokjes. Doe hier nu twee grote el geraspte kaas bij en meng met wat olijfolie (1 el). Zet even aan de kant.

2

Klop de eieren los in een beslag kom, kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

3

Hou je van look, pers er gerust een teentje look bij. Snij de verse bieslook fijn en doe dit bij het eimengsel.

4

Vul nu de helft van de muffin vormpjes met het groenten mengsel. Daarna mag er in iedere muffin wat ei (tot dat de muffin voor 3/4 de gevuld is)

5

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply