Lunch

Opgevulde courgette met gezonde eiersalade

Dit vind ik een mega lekker en gemakkelijk gerecht om mee te nemen als lunch naar mijn werk. Ik maak dit de avond voordien, doe het in een leuk bakje en voeg nog wat extra kippenblokjes of peultjes erbij. Een lunch waar ik echt verzadigd van ben!

Qua smaak is er geen verschil met de gewone courgette om op te vullen. Maar om te vullen zijn deze ideaal. Mocht je geen vinden, koop dan gewoon lange courgette en halveer ze in de lengte.

Deze bolcourgettes vind ik altijd een leuke side dish. Je kan ze ook vullen met van alles en nog wat: rijst, kaas, gehakt, … Deze met de gezonde eiersalade is ook echt een toppertje. De gezonde eiersalade is gemaakt op basis van cottage cheese, mosterd, currypoeder, pijpajuin en peterselie. Geen cottage cheese fan? Neem gerust in de plaats wat yoghurt.

Deze waanzinnige lekkere eiersalade is super easy! En zo leuk in deze warme courgette bol. Maar gebruik gerust de rest van de salade op een sneetje brood of cracker.

Opgevulde courgette met gezonde eiersalade

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 1 courgette (bol)
  • - 2 eieren (gekookt)
  • - 60 gram cottage cheese
  • - 2 tl milde mosterd
  • - 2 tl verse peterselie
  • - Zwarte peper, fijn zeezout, curry poeder, Italiaanse kruidenmengeling

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook twee eieren totdat ze hard gekookt zijn. Laat ze in koud water afkoelen.

3

Snij het hoedje van de courgette, hol het vruchtvlees uit, hak fijn en doe het in een pannetje en bak het vruchtvlees kort aan. Kruid met peper en zout. Zet even aan de kant.

4

De 'bolcourgette' zet je op een bakplaat, giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zeezout. Deze mag een 20 tal minuten in de voorverwarmde oven.

5

Ondertussen maak je de eieren salade: meng in een kommetje 2 tl mosterd, 2 el cottage cheese en vers gesneden peterselie. Het gebakken courgette vruchtvlees mag hier nu bij. Meng dit goed door elkaar tot een gladde massa.

6

Pel de eieren, prak ze met een vork en deze mogen bij het gladde mengsel.

7

Kruid met zwarte peper, zeezout, Italiaanse kruidenmengeling en curry.

8

Haal de courgette na 20 minuten uit de oven en vul ze met de gezonde eiersalade.

9

Zet nog 10 minuten in de oven. Eet de rest van de eiersalade met een cracker of sneetje brood on the side.

10

Smullen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply