Gezonde baksels/ Lunch

Amandelbroodje

Dit is een glutenvrije broodje op basis van amandelen.

Echt heerlijk en zonder schuldgevoel brood eten. Zowel top met iets hartig erop: zoals een eitje, kippenwit, avocado, rode bieten hummus, … Of met lekker zelfgemaakte jam of choco ;). Het broodje kan je in sneetjes snijden en bewaart zeker 1 maand in de diepvries. Dus zin in een sneetje brood, kan je het de avond ervoor gewoon eruit halen.

Amandel broodje met zaadjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 150 gram amandelmeel
  • - 50 gram kokosbloem
  • - 3 grote eieren
  • - 2 el lijnzaad
  • - 2 el bakpoeder
  • - 150 ml water
  • - 2 el appelwijn azijn/cider
  • - 1,5 tl zee zout
  • - Peper
  • - 75 gram gesmolten kokosolie
  • - 4 el chiazaad (geweekt in beetje water)
  • Afwerken:
  • 1 el sesamzaad, pompoen pitten en zonnebloempitten
  • 1 el verse rozemarijn of tijm
  • 1 tl grof zeezout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Week het chiazaad even in een schaaltje met wat water in. Roer goed en zet even opzij.

3

Neem een beslag kom, doe hierin de amandelmeel, kokosbloem, bakpoeder en chiazaad. Meng dit goed door elkaar.

4

Smelt de kokosolie. Kluts dit samen met de eieren en de appelazijn.

5

Meng nu de droge en de natte ingrediënten door elkaar.

6

Vet een bakvorm/cakevorm in of bekleed met bakpapier. Giet het beslag hierin.

7

Werk af met grof zeezout, verse tijm, sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.

8

Zet 30 min in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply