Ik ben zo een fan van ‘gado gado’, dat is een Indonesisch groenten gerecht. Dit staat daar bekend als een typische afhaalmaaltijd. Het oorspronkelijk gerecht is een mix van groenten, gekookt ei, pindasaus, witte rijst, kroepoek,… Ik maakte hem wat gezonder, koolhydraatarm en voeg nog wat extra groenten eraan toe. Een ‘eenpansgerecht’ dat gemakkelijk is, en perfect om mee te nemen als lunch in een bakje! 🙂
Kook de groene boontjes gaar in kokend water. Neem een grote wokpan. Snij de ajuin en bak in wat kokosolie. Doe hierbij de sojascheuten, de gekookte groene boontjes, de blokjes courgette en twee handjes verse spinazieblaadjes. Laat dit goed aan bakken, roer af en toe dat het zeker niet aanbakt. Kruid met peper en zout. Laat dit een tiental minuten opstaan op een laag vuurtje. Snij ondertussen een stukje komkommer in fijne reepjes (om op het einde af te werken). Neem de tweede ajuin of sjalotje, snij in fijne ringen of stukjes & leg deze op een bakplaat. Rooster die even in de oven op 210 graden. Ongeveer 15 minuten (hou ze wat in de gaten dat ze niet zwart worden). Maak nu je pindasaus: alles mixen in een kommetje: 2 el pindakaas, 1 el water, 1 el olijfolie, 1 el ketjap, 1 el kokosmelk (of amandelmelk) & kruiden met een beetje peper en snuifje zout; Ondertussen zijn je roerbakgroenten klaar, leg ze op een mooi bordje. Werk af met de gegrilde ajuin, paar lepeltjes pindasaus, paar walnoten en reepjes komkommer.Healthy 'gado gado' (groentenmix)
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments