Knabbels/ Lunch

Courgette frittatas

Als je vaak koolhydraatarm eet, dan is het de bedoeling dat je veel eiwitten binnen krijgt. Zodanig dat je toch wel die ‘power’ hebt om de dag door te komen. Ik eet vaak eitjes, maar altijd hetzelfde is ook maar saai. Dus zoek ik altijd een manier om mijn eieren te pimpen met een groente. Deze ‘mini courgette frittatas’ uit de oven zijn gewoon top! Een tikkeltje krokant met enorm veel smaak. Ik at er een slaatje met pesto bij.

Tip: Ook leuk als hapje voor je gasten met een dipje erbij, ik denk maar met een kaasdip,guacamole of hummus.

Courgette frittata's

Print Recipe
Serves: 4 frittata's Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 2 eieren
  • - 1/2 courgette (in fijne plakjes gesneden)
  • - 2 el kokosbloem (of een ander soort meel)
  • - Peper en zout
  • - Snuifje Provençaalse kruiden
  • - Verse peterselie of bieslook

Instructions

1

Doe de eieren in een kom en kluts ze goed los met een vork. Kruid met peper en zout. Doe er 2 eetlepels kokosbloem bij, wat Provençaalse kruiden en verse peterselie en bieslook.

2

Snij de courgette in fijne plakjes, ik gebruik meestal een mandoline maar dit kan ook met een mesje of dunschiller.

3

Doe deze bij het mengsel, en roer de courgette schijfjes goed door elkaar.

4

Verwarm de oven voor op 210 graden.

5

Maak nu van het deeg 4 kleine hoopjes op bakpapier en stop voor ongeveer een 20 a 30 tal minuten in de oven.

6

Tot ze een goudbruine kleur hebben.

Notes

Ik serveer hier een frisse salade bij (hier deze met gebakken notenbrood).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply