Diner/ Lunch

Gevulde rode puntpaprika’s met tonijn

Meestal maak ik deze puntpaprika’s met gehakt, groenten of feta. Maar omdat ik dit zo lekker vindt, probeerde ik het ook eens met tonijn, ajuin, ricotta en tomatenblokjes. Ik gebruik hier puntpaprika’s omdat deze een zoetere smaak hebben en perfect zijn om op te vullen. Je kan hier zoveel mee doen. Ik eet dit gerecht met wat sla en veel olijfolie erbij 🙂 . Maar als er vrienden komen serveer ik deze paprika’s met rijst of couscous.

Gevulde rode puntpaprika's met tonijn

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 35 min

Ingredients

 • - 2 punt paprika's
 • - 2 el ricotta kaas
 • - 1 blik tonijn (in eigen nat)
 • - Peper en zout
 • - Snuifje kurkuma kruiden.
 • - Grof zeezout (om erover te sprenkelen)
 • - 1 el oregano kruiden (vers of poeder vorm)
 • - 2 el olijfolie
 • - 1/2 ajuin
 • - 1 tomaat
 • - Verse bieslook
 • - Optioneel: 1 teentje look
 • - Optioneel: beetje geraspte Parmezaanse kaas

Instructions

1

Verwarm je oven op 200 graden.

2

Giet het blikje tonijn af.

3

Snij de paprika's in twee gelijke helften en verwijder de zaadjes. Snij vervolgens de ajuin en de tomaat in fijne stukjes en doe die in een kommetje. Pers hier het teentje look in, doe de tonijn erbij en de kruiden. Je mag er één el olijfolie aan toevoegen. Dit meng je goed door elkaar. Kruid goed af met peper en zout. Doe hierbij de ricotta kaas. Neem een bakplaat en leg de halve paprika's hierop of je mag ze gerust ook in een ovenschaal leggen. Strooi nog wat grof zeezout en olijfolie erover. En vul de paprika's met het tonijn mengsel. Strooi er eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas over. Voor een lekker krokant korstje.

4

Zet ze ongeveer een 25 tal minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met nog wat groen on top (peterselie, bieslook, ...).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply