Diner

Gado Gado met ei, mix van rijst & pindasaus

Ik maakte al eens een blogpost voor een ‘Gado Gado groentenmix’. In dit receptje gebruikte ik zilvervliesrijst en deze pindasaus is net iets pikanter!

Dit blijft 1 van mijn favoriete Indonesische gerechten! Want I LOVE PINDASAUS 🙂

Voor mij een klassieker en perfect gezonder te maken! Laat gewoon de grote hoeveelheid rijst weg, combineer met bloemkoolrijst & voeg gewoon extra groenten erbij! Zooooo goed!!

Ik kan alleen maar dromen van een reis naar Indonesië want dit land staat echt nog op mijn ‘Bucketlist’. Hopelijk kunnen we dit snel inplannen want met héél die corona toestand :s .

Dus dit bordje is OVERheerlijk! Gezonde wereld keuken op je bord. En wist je dat soja scheuten kiemgroenten zijn en extra veel vezels en vitaminen bevatten. Wat super goed is om je immuunsysteem te versterken!

Gado Gado met ei & pindasaus

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 50 g zilvervliesrijst
  • - 115 g sperziebonen
  • - 150 gram bloemkoolrijst
  • - 1 ei
  • - 150/200 ml plantaardige melk
  • - 1 grote el pindakaas
  • - 1/2 tl sambal
  • - 1 wortel
  • - 100 gram sojascheuten
  • - 1 klein handje pindanootjes (optioneel)
  • - Verse koriander
  • - 1 pijpajuin
  • - P&Z, olijfolie, kurkuma

Instructions

1

Kook je ei ongeveer 7 minuten in kokend water. Spoel het ei af met koud water en laat even afkoelen.

2

Kook 50 gram zilvervliesrijst in kokend water beetgaar. Spoel af.

3

Snij de buitenste puntjes van de sperziebonen en kook ze in wat zout water totdat ze beetgaar zijn. Giet ze nu af en zet even aan de kant.

4

Doe voor de pindasaus de plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk), pindakaas, sambal en p&z in een steelpan en verwarm al roerend op een laag vuurtje.

5

Schil de wortel en schaaf met een kaasrasp in dunne schillen.

6

Neem nu een steelpan, bak de sojascheuten kort aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg ze op het bord.

7

De zilvervliesrijst en 150 gram bloemkoolrijst mag nu in de pan. Bak de twee soorten rijst kort aan, en kruid goed met peper, zout en snuf kurkuma. Laat nog 5 minuten bakken op een laag vuurtje.

8

Neem nu een diep bord en dresseer: het groenten & rijst mengsel mag op het bord. Pel het ei, snij in 2 helften en deze mogen erop. Serveer met pindasaus, pijpajuin, pindanootjes en verse koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply