Diner

Pittig stoofpotje met kip en zoete aardappel

Heerlijk stoofpotje met kip, zoete aardappel en wortel. De saus zorgt voor een smaakexplosie! Eet je graag pittig? Voeg gerust een extra lepeltje rode curry pasta erbij.

Zoals jullie wel weten hou ik van stoofpotjes. Zeker als er vrienden of familie komen eten dan maak ik vaak zoiets klaar. Dit kan ik op voorhand maken en de avond zelf heb ik geen werk meer. Enkel opwarmen en klaar. Ik serveer dit pittig bordje met rijst of vers naanbrood (om in te soppen). Héérlijk. Met een lepeltje Griekse yoghurt of zure room erbij en geloof me, je zal scoren. Een gezond bordje voor je gasten.

Maak je het voor jezelf? Maak het in een grotere portie en vries wat bakjes in!

Pittig stoofpotje met kip en zoete aardappel

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 500 gram kip (4 kipfilets)
  • - 500 gram zoete aardappel
  • - 8 wortels
  • - 2 rode uien
  • - 2 teentjes look
  • - 1 groenten bouillon blokje
  • - Olijfolie
  • - 1 el honing
  • - Kippenkruiden, peper, zout, 2 el ras el hanout
  • - 1 rode peper
  • - 1 tl rode curry pasta (optioneel)
  • - 800 gram tomatenblokjes
  • - 1 blik kokosmelk (400 gram)
  • - Zure room/Griekse yoghurt
  • - Verse koriander
  • - 2 lente uitjes

Instructions

1

Snij de kip in blokjes. Schil de zoete aardappel en snij zoals de kip in blokjes.

2

Pel de rode ui, teentjes look en snij fijn samen met de rode peper.

3

Rasp de wortelen en snij in kleine vierkantjes.

4

Verhit wat olijfolie in de pan en bak eerst de kip aan met wat kippenkruiden, peper en zout.

5

Als de kip een bruine kleur heeft, doe je deze uit de pan.

6

Verhit nu opnieuw nog wat olijfolie en stoof de look, rode peper en ui aan. Daarna mag de zoete aardappel en de wortelen erbij.

7

Doe de kruiden erbij: peper, zout en 2 el ras el hanout. Stoof even goed aan.

8

Daarna mag er 1 glas water bij, het bouillon blokje en de tomatenblokjes. Laat 15 minuten sudderen.

9

Dan mag er 400 ml kokosmelk, 1 lepel honing en ook de kippenblokjes bij.

10

Heb je het graag pikant? Doe er dan nog 1 el rode curry pasta bij.

11

Serveer met een lepeltje Griekse yoghurt of zure room, fijngesneden lente uitjes en verse koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply