Diner/ Knabbels

Kippenballetjes met kruidige yoghurtdip & granaatappel

Echt een fantastische combi! De warme kippenballetjes met een frisse yoghurt dip en de granaatappel pitjes. 1 van mijn favoriete hapjes als ik gasten heb! De balletjes zijn makkelijk om te maken en zet je in een handomdraai op je tafel.

Oud & Nieuw komt eraan.. Dit is dus 1 van DE HAPJES die op tafel moet staan. De balletjes kan je op voorhand rollen en al kort aan bakken. De avond zelf de dip uitsmeren op een feestelijk bord en serveren met de warme balletjes. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Serveer er nog extra groenten bij of wat couscous. Blokjes gegrilde paprika, zoete aardappel, butternut of courgette gaan hier fantastisch bij. Deze mogen ook op de yoghurt dip. Heerlijk dippen zo! Geniet.

Liever geen kippengehakt? Gebruik rundergehakt of lamsgehakt! Ook twee toppers in dit recept.

Kippenballetjes met kruidige yoghurt dip & granaatappel

Print Recipe
Serves: 16 balletjes Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 300 gram kippengehakt
  • - 1/2 ei
  • - 15 gram volkoren paneermeel
  • - 1 sjalotje
  • - 2 el verse peterselie
  • - 1 tl komijn poeder, peper, zout, 1 tl paprika poeder, snuf kaneel, 1 tl chili poeder
  • Yoghurt dressing: 250 gram Griekse volle yoghurt, 2 tl gedroogde dille, 1 tl zwarte peper, zeezout, 1 tl za'atar en fijngesneden peterselie.
  • - 2 el granaatappel pitjes, olijfolie om af te werken en nog wat extra dille.

Instructions

1

Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom. Meng goed door elkaar.

2

Maak 15/16 balletjes. Bak de balletjes in olijfolie op niet te hoge temperatuur gaar en bruin.

3

Yoghurt dip maken: Meng alle ingrediënten in een kommetje tot een gladde saus.

4

Neem een leuk bord. Smeer de yoghurt open op het bord. Strooi er nog wat granaatappel pitjes en verse dille erover. Werk af met nog een draai van de pepermolen en besprenkel met wat druppels olijfolie.

5

Leg de warme kippenballetjes erop en serveer met prikkers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply