Platbrood of Flatbread. Op basis van havermout. Goed voor de darmen, lekker, licht en overheerlijk! Zelfs een recept voor de minder healthy people. Je proeft nauwelijks het verschil! Trust me 😉
Doordat ik havermeel gebruik (gemixte havermout) is dit platbrood ook goed verteerbaar en een grote vriend voor onze buik. Geen opgeblazen gevoel, gewoon lekker genieten. Deze flatbreads zijn dus op basis van havermeel, eieren en Griekse yoghurt
Wil je graag kleine ronde platbroodjes? Dan kan je het deeg ook verdelen zoals wanneer je pannenkoeken bakt en 1 per 1 bakken in een pan. Dit knapperige aperitief broodje is zoooo lekker, vooral met de olijfjes, zongedroogde tomaten en kruiden. Dit recept heb ik dus gebaseerd op een receptje van Beaufood. Topper dit! Dit verdiende hier dus zeker een plekje.
Zo leuk om te serveren als je gasten hebt! In reepjes snijden en zet er wat lekkere dipjes bij. Hemels!
Neem je blender: mix 2 eieren, 160 gram havermout, 100 ml yoghurt, peper, zout, 50 ml water in de blender tot een gladde massa. Neem een bakplaat met bakpapier op. Strijk het beslag op het papier en maak het plat brood zo dun mogelijk. Beleg met ringetjes olijven, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, kruid met peper, zeezout, Provençaalse kruiden en besprenkel met olijfolie. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer met een yoghurt dip, guacamole, hummus, ... Of maak er een gezonde pizza van. Yummmmy!! Mediterraans platbrood op basis van havermout
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments