Knabbels/ Lunch

Zoete aardappel balletjes met spinazie en feta

Dit is een vegetarisch receptje dat ik online vond en wat aangepast heb naar mijn smaak. Deze balletjes zijn perfect om als hapje te serveren met wat dille-kaas dip of met een lekkere salade erbij. Met deze zoete aardappel balletjes krijg je een extra portie groenten binnen, ze vullen ongelooflijk goed en zijn enorm lekker! Zoete aardappels zijn gezond, een echte superfood. Ze zitten vol vitaminen, mineralen, anti-oxidanten, vezels én bevatten veel minder koolhydraten dan gewone aardappelen.

Ik maak ze vaak klaar als er vrienden of familie op bezoek komen. Je kan ze makkelijk op voorhand maken, en gewoon de avond zelf bakken. Doe ze in een leuk kommetje, met wat prikkers erop. Serveer met een lekker dip of gewoon puur natuur.

Conclusie, een vegetarisch feest op je bord! Smakelijk! Geniet van wat je eet.

Zoete aardappel balletjes met spinazie en feta

Print Recipe
Serves: 18 balletjes Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 1 zoete aardappel
  • - 3 handjes verse spinazie
  • - 80 gram feta (optie voor wie graag fetakaas lust, want je kan ze ook met een andere kaas maken)
  • - 2 sjalotjes
  • - 1 teentje look
  • - 1 tl kurkuma, Provençaalse kruiden, paprikapoeder
  • - Snuifje pili pili
  • - 1 sneetje speltbrood/volkoren brood
  • - Kaasdressing: 2 el magere kaas, verse dille, verse munt, peper, zout, Provençaalse kruiden

Instructions

1

Schil de zoete aardappel, doe in stukjes in je keukenmixer. Mix deze tot een massa.

2

Ondertussen stoof je de sjalotjesi samen met het teentje look. Zet dit even apart.

3

Neem 80 gram verse spinazie, stoof dit lichtjes aan in een pan en laat nadien het vocht in een vergiet eruit lekken. Druk goed aan, dat al het overtollig vocht eruit is. Ik gebruik meestal ook nog eens twee velletjes keukenrol om het vocht eruit te duwen (leg gewoon de spinazie ertussen, en duw er eens op).

4

Meng nu de zoete aardappel, sjalotje, look en de spinazie goed door elkaar. Optioneel: doe de feta kaas (in kleine brokjes) erbij. En meng alles tot een samenhangend geheel. Kruid met kurkuma, tijm, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Ik doe er een snuifje pil pili bij voor een pittige smaak.

5

Neem nu je sneetje brood, rooster het wat in je broodrooster. Mix het daarna fijn in de keukenmixer. Meng dit door het mengsel. Dit zorgt voor de structuur van je balletjes.

6

Kruid bij met peper, zout, kurkuma, Provençaalse en paprikakruiden.

7

Laat dit mengsel een 20tal minuutjes rusten in de koelkast.

8

Daarna maak je je handen wat nat, en draai je bolletjes van dit mengsel. Leg deze op een bakplaat.

9

Verwarm je oven op 200 graden.

10

Zet voor een 35 tal minuutjes in de oven.

11

Zijn ze nog te zacht? Zet je oven iets hoger, 240 graden, en zorg voor dat krokant korstje. Blijf er wel bij dat ze niet verbranden.

12

Maak ondertussen je kaasdressing. 2 eetlepels magere kaas mengen met fijngesneden munt en dille. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Notes

Heerlijk met een kaasdressing met wat munt en verse dille erin (alles mengen in een potje en peper & zout aan toevoegen).

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply