Hotspots

Hotspot: Kantine in Koksijde

Aline opende samen met haar vriend Boris én haar lieve mama, een tijdje geleden een nieuwe hotspot aan de kust: Kantine. En een hotspot it is!!! Als je hier komt, dan kan je enkel en alleen maar genieten. Samen met haar mama Pascale maakt ze de lekkerste ontbijtjes, kan je hier fantastisch lunchen of genieten van een fris drankje of een warme koffie. Ideaal gelegen, dicht bij de zee. Een plekje waar je helemaal ‘zen’ buiten komt. Een juweeltje!

Ontbijt, lunch én mega lekkere koffie

Zondag gingen Jochen en ik ontbijten. 1 van onze favoriete dingen om te doen in het weekend. We dachten direct aan Kantine. We hadden er al gaan lunchen. Maar een ontbijtje  was er nog niet van gekomen. Ik nam het ontbijt ‘Seaside’ en als extra een kommetje yoghurt, vers fruit en homemade granola. Jochen nam B-fast ‘Kantine’ met een chocolade koekje erbij. En natuurlijk een heerlijke cappuccino. 1 woord: GENIETEN. De producten zijn van kwaliteit en de smaken zitten super goed. We zaten buiten op hun terras, het was lekker warm en rustig. We werden verwend met overheerlijk eten, rust en lieve woorden van het Kantine team.

Je kan hier ook gewoon terecht voor een apéro, hippe sapjes, thee of koffie. Voor de lunch heb je ook keuze tussen allerlei fantastisch lekkere gerechten: quiche, salades (mijn favoriet is deze met kip in een sesamjasje 🙂 ), Thaise bolognaise, toast avocado, soep van de dag … Ook pakken ze iedere week uit met een nieuwe suggestie. Alles is vers en zelf klaargemaakt. Ook de homemade taart van mama Pascale & Les tartes de Fançoise zijn zeker een aanrader. Ze hebben nu sinds kort iets nieuws, ideaal voor in de zomer: The Holly Berry Nice-cream. Een biologisch ijsje, dat bestaat uit een mix van voedzame ingrediënten. Ze zijn volledig vrij van geraffineerde suikers & bewaarmiddelen. Een gezond tussendoortje of dessert! Perfect op een zomerse dag! Mmmmm…

Aline en haar mama Pascale doen dit met veel liefde en passie. Dat voel je. Ze nemen tijd om een praatje te maken, en geven je een echt ‘welkom’ gevoel. Dit is zeker één van mijn plekjes waar ik veel zal vertoeven.

Voordeel van deze brunchbar? Bij dit eetplekje kan je een prachtige winkel vinden: Kabine. Eliza, gekende interieur blogster van ‘ergenstusseninopende daar haar prachtige kinderenwinkel/conceptstore. Wat begon met een webshop, groeide uit tot deze mega, grote, toffe, mooie en fantastisch leuke winkel. Hier kan je jouw babylijstje leggentoffe hebbedingetjes kopen, mooi servies, plantjes, leuke quotes voor aan de muur, leuke kaartjes, … Noem maar op. Ik ben alvast grote fan!! En moesten wij ooit het geluk hebben van een kindje te krijgen, leg ik daar gegarandeerd mijn lijst 🙂 . Deze winkel is een gigantisch paradijs als je kinderen hebt, al die mooie merken samen… Eliza heeft de collectie met enorm veel liefde samengesteld. Dat voel en zie je. Ook de winkel op zich is enorm mooi ingericht: een witte look met fantastisch mooie houten kasten, pastelkleuren, coole bestickering, véél groen, … Spring zeker eens binnen als je gaat ontbijten of lunchen in deze hippe winkel. Geen tijd? Geen probleem, alles kan je ook terug vinden op haar webshop.

Kabine vormt samen met Kantine een prachtige geheel, en is zeker en vast een meerwaarde aan onze kust! Ik ben alvast enorm trots op deze twee vriendinnen. Top!

 

Kantine, M. Blieckstraat 11, 8670 Koksijde – Open woensdag tem zondag: 8u30 tot 17u.

Kabine, M. Blieckstraat 11, 8670 Koksijde – Maandag en dinsdag gesloten.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply