Hotspots

Hotspot: ‘Le Botaniste’ in Gent

Eindelijk, eindelijk, eindelijk… Ik wilde al zo lang naar deze plek. Maar het kwam er maar niet van, en als ik eens in Gent was, wilde Jochen niet mee. Omdat dit niet echt zijn keuken is. 🙂 Dus toen ik een dag je plande met mijn twee fitgirls, toen was dit het ideale moment! En hebben we genoten.. Helemaal ons ding! Lekker, vers, pure producten, gezond, … Dat is Le Botaniste in Gent (zijstraat van de winkelstraat) zeker! 

Hun concept? Een plantaardige en biologische keuken. Waar je kan genieten van heerlijke door hen of zelf samengestelde bowls met een lekker natuurwijntje erbij. Want naast een foodbar, is dit ook een wijnbar. Een eerlijke keuken waar groenten en ander biologische ingrediënten centraal staan. Ze leggen de nadruk niet alleen op de zorg voor onze gezondheid maar ook voor onze planeet.

We starten ons ‘eetfestijn’ met een apero. Een natuur wijntje, detox juice (rode biet, appel en gember), kombucha & een heerlijke mezze ( een bordje met sushi, hummus assortiment, Marokkaanse wortel salade en olijfjes). Als hoofdgerecht namen we 3 verschillende bowls, om toch maar van elkaar te kunnen proeven 🙂 . Mijn twee vriendinnen namen de ‘Spicy chili sin carne’ (Chili met bruine rijst en quinoa, boontjes, uitjes en zure room) & ‘Tibetan Mama’ (bruine rijst met gestoomde groenten, Gentse kimchi en kokos curry pinda saus), ik nam de ‘Jeff’ (aardappeltjes met champignon saus, salade en aioli dressing).

We hebben gesmuld. Hier mis je geen vlees of vis. De smaken, de kruiden, combinaties, … Alles gaat zo goed samen. GROTE fan van dit concept. Hier moet je geweest zijn als je een dagje Gent inplant. Je kan heerlijk vertoeven op hun ‘voor’ terras, maar binnen is het ook super gezellig en ‘cozy’ ingericht! Gewoon DOEN!

Hoornstraat 13, 9000 Gent – 09/2334535 – info@lebotaniste.eu
Gesloten op zondag

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply