Hotspots

Weekendje Brussel: Hotspots Food & Drinks

Wat kan ik toch genieten van weekendjes weg.

Shoppen, lekker eten, nieuwe eet plekjes/koffiehuisjes afschuimen, genieten van een gezond ontbijtje, lekkere cappuccino’s drinken, taart eten, wat bijkletsen met vriendinnen, … Jochen en ik gaan vaak op citytrip. Maar Brussel was/is mij nog totaal onbekend. Dus besloot ik met een paar vriendinnen (mijn ‘sportchicks’) een weekendje Brussel te boeken. Voor onze kerst shopping, maar vooral om te gaan eten en drinken 🙂 . Niet ‘gewoon’ gaan eten, maar een stukje van de wereldkeuken ontdekken. Want met z’n drieën zijn we echte ‘foodies’, die graag nieuwe & speciale dingen uitproberen (want daar van die ’te’ speciale eethuisjes moet ik Jochen niet naartoe sleuren 😉 ). We planden ons volledig weekend goed vol. Vrijdag stond de Libanese keuken op ons menu, zaterdag een ontbijt en kerst shopping. ’s Avonds Ethiopisch eten én veel lekkere wijntjes. Zondag een loopje door Brussel en een uitgebreide brunch. Dus lots to do! 🙂

Hieronder deel ik met jullie onze hotspots die wij bezocht hebben én wat wij ervan vonden.

We kozen voor een familie kamer in het hotel ZOOM. Want zeg nu zelf, als je met 3 bent is het toch leuker om samen te slapen! Zoom hotel heeft een fantastische ligging, ruime kamers, een goed bed, een lekker koffietje’s morgens op de kamer, … Je kan er ook genieten van een ontbijt (maar wij kozen ervoor om buitenshuis te ontbijten) én heerlijke biertjes. Want ZOOM hotel, heeft ook een Zoom Beer House. Hier kan je proeven van Belgische bieren met een lekker typisch chocolaatje erbij. Deze bar is dagelijks open vanaf ’s middags tot laat.

Zoom Hotel, Rue de la Concorde 59 – 1000 Brussel

FriYAY

We hadden rond 20 uur gereserveerd, eerst rustig inchecken & dan richting één van mijn favoriete keukens: Beli – Libanees restaurant. Een avond genieten van een tafel vol ‘Mezzes’, lekker en eten uit het Midden-Oosten om te delen. Dit was een keuken die ik thuis ook enorm veel zelf maak: hummus, falafel, tabouleh, halloumi, geroosterde aubergine met yoghurt sesam dressing, … Het was echt genieten. We startte met een lekkere apero, en daarop volgde de mezzes. Natuurlijk met een rood wijntje erbij 😉 . Een perfecte start van ons weekend. We eindigde de avond met een lekker kopje koffie en een taartje. Dit is een adresje waar je zeker naartoe moet. ‘Must know’: op zondag kan je hier ook uitgebreid brunchen.

Rue Joseph Stevens, 11
1000 Brussels – Belgium

Shopping Saturday 

Mijn favoriete maaltijd van de dag: HET ontbijt: Chicago – Café

Super leuke setting, retro style. Alles was verschillend, maar ging toch perfect samen! Ook hun menu is top, keuze uit verschillende dingen en het veranderd geregeld! Je kan hier ontbijten, lunchen en in het weekend brunchen. Alles is homemade en vers. Voor de brunch kan je kiezen uit vis, vlees, veggie of vegan. Chicago was een 40-tal minuutjes wandelen van ons hotel. Maar dat was helemaal niet erg, perfect om een lange ochtend wandeling te maken. Onze metabolisme een boost te geven (want sporten/wandelen/fietsen op een nuchtere maag is THE way to go/Je ontbijt uitstellen tot je ECHT honger hebt! *klein weetje erbij 🙂 ). Zalig vind ik dat, genieten van een ontwakende stad. Alles was nog zo rustig, de geur van de boterkoeken, koffie, winkeltjes die alles aan het klaar zetten zijn, … Rond 9 uur kwamen we daar toe. We starten natuurlijk onze dag met een cappuccino, wat lezen in de krant & tijdschriften, echt pure ontspanning. We bestelden verschillende dingen (foodsharing hé): eerst en vooral eitjes (zacht gekookt en roerei), verloren brood, kommetje verse yoghurt met fruit & toast met pindakaas & banaan. Mmmmm, we hebben gesmuld. Klaar om aan onze ‘shoppingdag’ te beginnen 🙂 .

Tip: Ook perfect om met de kids te doen, want ze hebben hier ook een ‘kidscorner’ en een ‘kidsmenu’.

 

Tegen een uur of twee kregen we toch een hongertje (van al dat shoppen natuurlijk 🙂 ). Maar we wilden een lichte lunch (dat we nog plaats hadden voor een taartje en ons avondmaal). We botsten op een hip zaakje: G.spud.  ‘Spud’, engels dialect voor ‘patat’ 🙂 Een nieuw lunch concept in Brussel: alles met gebakken ‘patat’ 🙂 topped met verse & gezonde ingrediënten. We kozen voor zoete aardappel met feta en groenten & gewone patat met bolognaise saus.

Rue Jourdan 9, 1060 Brussel /Rue du Bailli 38, 1050 Brussel

 

Na wat kerstshoppen en véél wandelen kregen we toch zin in een warme koffie en natuurlijk hoort daar een taartje bij. We gingen ons placeren in Aksum. Lekkere Ethiopische koffie. Je hebt drie vestigingen in Brussel. We zaten in Aksum Grand Place. Leuk zitten, typisch werelds én mijn ladies aten een heerlijk gebakje!

Hoedenmakerstraat 17
1000 Brussel

Apero: Mappa Mundo 

Super leuke bar in de Dansaertwijk. Deze kroeg staat bekend voor hun internationaal publiek. Hier dronken we een heerlijke apero: Lillet tonic & campari tonic. Deze bar is elke dag open en heeft een groot terras.

Karperbrug 
1000 Brussel

Diner: Toukoul – Ethiopisch restaurant 

Ethiopisch, iets volledig nieuw voor mij! Maar ik moest dit proberen. Alles samen gelegd op 1 grote schaal. Hier is eten met je handen DE boodschap. Dus ging ik met een klein hartje dit prachtig restaurant binnen. Toukoul is qua interieur héél warm, wat donker maar enorm gezellig. Er hangde hier echt een fantastische sfeer. Je waande je hier echt in Ethiopië. Het eten… WAUUUUWWWW om letterlijk en figuurlijk je vingers af te likken. 🙂 Wat een ervaring!! Het ziet er misschien niet zo ‘smakelijk uit’ als je de foto bekijkt. Maar geloof me, het is zooooooo lekker. Ik kon er niet over zwijgen. Gewoon ALLES, de ervaring: met je handen eten, alles samen nemen (vlees, groenten, kaas, saus, … dat je zelf kan samen stellen) met een soort pannenkoek & hop … je mond in. En trust me.. ALLES was OP! 😉 We hebben ons buikje rond gegeten.

Rue de Laeken, 34 / Rue du Marronnier, 1
1000 Bruxelles 

(Toukoul heeft twee vestigingen)

 

Relax Sunday

Brunch: Chyl 

Na een ochtendloopje door de prachtige stad, een lange warme douche was het tijd voor een uitgebreide brunch. Ik volgde ‘Chyl’ al een tijdje op mijn Instagram. Dus hier MOEST ik naartoe. Een een hip plekje, mooi pand met een bioshop en kamers erbij. Dus hier kan je dus ook overnachten. Super simpel interieur, maar ooooh zo mooi! Witte muren, een retro ‘visgraatvloer’, veel groen boven en rondom je, leuke kussens, … Op zaterdag en zondag kan je enkel brunchen & heb je keuze uit het brunch menu. Sarah en ik gingen voor de ‘Powerbrunch’: smoothie bowl met toppings, toast avocado & toast met hummus, açai pudding, superfoods. YUMMMM!! Dit was helemaal mijn ding! Ons Evy ging voor een gewaagdere keuze: ‘The Oriental brunch’. Falafel, hummus, tapenade, tabbouleh, romige kaasdip met orange blossom (!!! deze was echt fantastisch & vernieuwend). Dit samen met een ‘Ginger latte’ en cappuccino! Een perfecte zondag morgen.. Enigste klein puntje is dat het maar open gaat om 10u30, wat voor ons (de vroege vogels) redelijk laat is. Dus we hebben nog een wandeling voordien gemaakt :).

Rue de Belle-Vue, 62
1000 Brussel

Dit zijn adresjes die jullie zeker eens moeten bezoeken. Want Brussel leeft, is werelds & magisch tijdens de feestdagen. Alle culturen samen. Daar word ik echt gelukkig van.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply