De kerstbomen worden terug massaal in huis gehaald. Kerst is voor mij de gezelligste tijd van het jaar. Gezellige lichtjes, lekkere warme wijntjes, samen zitten met vrienden en familie, lekker eten, cadeautjes, … Deze gingerbread koekjes zijn op en top KERST. De knapperige mannekes zijn een variant op de gewone kerstkoekjes. Maar daarom niet minder lekker. Met veel kruiden & super veel smaak. Het leukste? De vormpjes uit het deeg drukken!! En ze zien er gewoon te schattig uit. Ze horen gewoon bij Kerstmis. Deze gezonde kerstkoekjes heb ik gemaakt op basis van speltmeel & veel kruiden (kaneel, gember, koekkruiden). Je kan ze goed bewaren in een afgesloten trommel.
Gingerbread mannekes
Print RecipeIngredients
- - 70 gram kokosbloesemsuiker
- - 70 gram honing
- - 50 gram kokosolie
- - 1 ei
- - 300 gram speltmeel
- - 1 el kokosbloesemstroop
- - 1 el wijnsteenbakpoeder of gewone bakpoeder
- - 2 el kaneel
- - 1 el koekkruiden
- - 2 el gember
- - Snuifje zout
Instructions
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten in een grote beslagkom.
Kneed het beslag goed met de handen.
Strooi wat speltmeel op de oppervlakte. Leg hier het deeg op, en rol uit met een deegroller. Tot dat het beslag ongeveer 2 cm dik is.
Druk hier nu de gingerbread mannekes uit.
Leg ze op bakpapier, stop ze voor ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven.
Ze zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Haal ze uit en laat ze afkoelen.
No Comments