Gezonde baksels

Chocolade taart met kokos frosting, bosbessen en aardbeien

Voor de meeste vrouwen (& mannen 😉 ) is chocolade het zwakke punt. Je kan er niet afblijven… Gelukkig is deze taart gemaakt met pure cacaopoeder, waar weinig suiker aan toegevoegd is. Deze taart is vegan, zonder eitjes, vette boter of toegevoegde suikers. Wat maakt deze chocolade taart de moeite waard? De kokosfrosting, aardbeien en bosbessen tussenin en er boven op! Mmmmmm! Zelfs ik vind hem OVERheerlijk! Want normaal geen zo een grote ‘chocofan’ :).

Je kan deze ook gewoon bij mij bestellen! Geniet lieverds! xo

Chocolade taart met kokos frosting, bosbessen en aardbeien

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1u 15 min

Ingredients

 • Voor 2 lagen (dus 2 bakvormen of 2x bakken)
 • - 300 gram speltmeel
 • - 60 gram cacaopoeder
 • - 250 gram kokosbloesemsuiker
 • - 2 tl bakpoeder
 • - Snuifje zeezout
 • - 2 tl vanille aroma
 • - 350 gram appelmoes
 • - 1 el appelazijn
 • - 180 ml kokosolie (gesmolten in de microgolf)
 • - 500 ml amandelmelk
 • Frosting:
 • - 400 gram kokosroom (blik kokosmelk de avond ervoor in de koelkast zetten)
 • - 80 ml ahorn siroop
 • - 1 tl vanille aroma
 • - 50 gram kokosolie
 • - 60 gram cashewnoten
 • - Rasp van 1/2 citroen
 • - Aardbeien en bosbessen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Neem een beslagkom, doe hierin het speltmeel, kokosbloesemsuiker, cacao, bakpoeder en het zeezout. Meng alles door elkaar.

3

In een andere kom doe je de appelmoes, vanille aroma, appelazijn, amandelmelk en de gesmolten kokosolie. Roer dit tot een glad mengsel.

4

Spatel nu het nat en droog mengsel door elkaar.

5

Neem nu twee bakvormen (ik gebruik silicone) en verdeel het deeg. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven. Wanneer ze klaar zijn (als het deeg niet meer blijft kleven aan een brochette stokje), haal je ze uit de oven en laat afkoelen.

6

Maak ondertussen de frosting: neem het blikje kokosmelk uit de koelkast, en lepel de witte kokosroom eruit en doe dit in een kommetje. Voeg hier nu 40 ml ahornsiroop en vanille poeder erdoor. In de keukenmixer doe je de cashewnoten, 40 ml ahornsiroop, gesmolten kokosolie en rasp van halve citroen bij. Mix dit tot een gladde massa. Doe dit nu samen met het kokosmengsel en roer dit met een lepel door elkaar(Let op: doe het kokosmengsel niet in je keukenmixer, want dit zou kunnen schiften). Laat even opstijven in de koelkast.

7

Als de laagjes chocolade taart afgekoeld zijn, dan kan je beginnen dresseren. Neem 1 taart, lepel hier de helft van de frosting op en leg hier bosbessen en aardbeien (ik snij het groen eraf en snij ze in 4) op. Leg de andere taart erop, en doe net hetzelfde.

8

Werk af met een takje munt. Smullen maar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply