Dessertjes/ Gezonde baksels

Energie balletjes

Heerlijk toch, een gezond en lekker tussendoortje? Deze pinda – para noot balletjes zijn echt om je vingers van af te likken. Ik dompelde ze in cacao en kokospoeder. Mmmm, Yummie!!

Power balls

Ik ben een echte ‘snacker’. Meestal hou ik het niet vol tussen twee maaltijden. Ik moet vaak iets hebben om te knabbelen.  En wat is er niet leuker dan een lekkere snack bij je potje koffie of thee. Omdat ik dit héél goed van mezelf weet, zorg ik altijd dat ik gezonde snacks in huis heb. Vorige week ging ik in één van mijn favoriete koffiebars een koffie drinken en kreeg daar heerlijke homemade marsepein balletjes bij. Super lekker, leuk idee én gezond! Ik wilde dit zelf ook eens proberen, een fantastisch en gemakkelijk tussendoortje voor op de blog. Zo ging ik aan de slag, met pindakaas en paranoten.. Omdat dit twee van mijn lievelings ingrediënten zijn. Deze zijn echt POWER BALLS. Ondergedompeld in kokos- of cacao poeder. Wat jullie het lekkerste vinden. Ik verkies deze met kokos. 🙂

Als deze snacks klaar liggen, grijp ik niet naar andere ‘ongezonde’ koekjes. En als je er een paar van eet, is je hongergevoel zeker en vast weg. Je zit terug boordevol energie!! Een echte boost…

powerballs

Print Recipe

Ingredients

  • - 80 gram paranoten
  • - 4 eetlepels pindakaas
  • - 3 eetlepels amandelmeel/speltmeel
  • - 8 dadels
  • - 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • - snuifje zout
  • - optie: 1 scoop (28 gram) witte chocolade proteïne poeder
  • - 2 eetlepels cacaopoeder
  • - 2 eetlepels kokospoeder

Instructions

1

Laat je dadels 10 min weken in lauw water.

2

Neem je keukenmachine. Mix de paranoten, amandelmeel en dadels fijn in de mixer.

3

Doe het zout, kaneelpoeder en de pindakaas erbij. Mix dit. Doe daar je witte chocolade proteïne poeder bij. (te vinden op body en fit online schop)

4

Is het mengsel te brokkelig, doe er nog wat pindakaas bij.

5

Maak nu kleine ronde balletjes.

6

Meng de helft door de kokospoeder en de andere helft door de cacaopoeder.

Notes

Strooi er als afwerking nog wat fijngehakte paranoten over. Heerlijk als tussendoortje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply