Gezonde baksels/ Ontbijt

Skinny broodpudding zonder brood

Broodpudding, een echt nostalgisch gerecht. Als kind kon je me niet blijer maken. Toen er bij mijn oma brood over was, stond broodpudding altijd in het weekend op tafel. Echte jeugdliefde ­čÖé .

De klassieke broodpudding met de rijkelijke hoeveelheid suiker, volle melk en hopen brood is natuurlijk een bommetje. Ik wilde en zou een ‘gezonder’ alternatief uitwerken. Wat meer verantwoord en dat je in 1, 2, 3 op tafel kan toveren. Als ontbijt of tussendoortje. En als zeg ik het zelf mag ik het resultaat best geslaagd noemen.

De suiker heb ik vervangen door een rijpe geprakte banaan. De volle melk door plantaardige melk (ik gebruik meestal ongezoete amandelmelk). In plaats van brood gebruikte ik ma├»swafels. Niet omdat ik geen brood eet. Niet omdat ik brood ongezond vind want I LOVE BREAD ­čśë . Brood eten met mate is zeker GEEN dik maker. Maar gewoon omdat ik het recept glutenvrij wilde maken & ik echt hou van ma├»s/rijst wafels.

Dus hier gaan we, laat weten wat jullie ervan vinden. Heerlijk als dit broodpudding kommetje nog warm is. Met wat yoghurt erover. Mmmm!!

Skinny broodpudding

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

 • - 1 ei
 • - 1 rijpe banaan
 • - 50 ml amandelmelk
 • - Snufje kaneel
 • - 1 klein handje rozijnen
 • - 1 el vanille prote├»ne poeder of 1 tl vanille aroma
 • - Snufje zout
 • - 2 ma├»swafels of rijstwafels
 • - 1 tl bakpoeder

Instructions

1

Neem een ovenschaaltje of kommetje dat in de oven mag.

2

Prak de rijpe banaan, doe in een kommetje het ei, amandelmelk, bakpoeder, vanille proteïne poeder, kaneel en snufje zout.

3

De geprakte banaan mag hier nu bij. Meng alles goed door elkaar.

4

Breek de maïswafels in stukken in het ei mengsel en de rozijnen mogen er ook bij.

5

Meng voorzichtig.

6

Giet in een ovenschaaltje en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Notes

Vervang gerust de maïswafels door 2 fijne sneetjes volkoren brood. Dit lukt hier ook perfect mee! Smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nancy
  28 januari 2021 at 12:54

  Gisteren het mengseltje klaar gemaakt, vandaag bakpoeder en ook een snufje psyllium erdoor geroerd en in de oven gezet toen ik. Thuis kwam na het werk! Was super lekker en wafeltjes waren goed doortrokken!
  Bedankt voor dit super goede idee!!

  • Reply
   Sofia
   1 februari 2021 at 10:33

   Super! Leuk om te horen!! xxx

  Leave a Reply