Gezonde baksels

Appeltaartje met rozijnen en kaneel

Een appeltaart klinkt zo ouderwets. Iets wat ik vroeger altijd bij mijn oma thuis at. Samen met met haar bakte ik een appeltaart en mocht ik het laatste van het deeg oplikken. Mmmm, heerlijk vond ik dit. Ik heb deze ‘oldie’ véél gezonder gemaakt en ooohh wat is -ie lekker!! Lekker zoet door de appels, agave en de rozijnen. Een echte appeltaartsmaak, maar dan wel iets ‘healthier’ ;).

Appeltaartje met rozijnen en kaneel

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 3 grote appels (voor in het deeg)
  • - 2 zoete appels voor op het deeg
  • - 300 gram speltmeel
  • - 2 grote handen rozijnen
  • - 3 eieren
  • - 1 el bakpoeder
  • - 250 ml amandelmelk
  • - 3 el agave siroop (of honing)
  • - 4 tl kaneel
  • - 2 el olijfolie
  • - 2 el stevia
  • - 2 el appelazijn
  • Afwerken met amandelschilfers en kaneel

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil alle appels, verwijder het klokhuis.

3

Neem 3 appels en snij in kleine blokjes. Meng dit samen met de agavesiroop, kaneelkruiden en de rozijnen in een kom.

4

In een andere kom doe je het spelt meel, eieren, stevia, bakpoeder, amandelmelk, appelazijn en de olijfolie. Mix dit goed door elkaar, ik gebruikte een staafmixer.

5

Spatel nu de appels met rozijnen door het deeg. Giet het deeg in een springvorm (met bakpapier in).

6

Snij de andere appels (2) in schijfjes, en leg deze bovenaan de taart. Werk af met kaneel en amandelschilfers.

7

Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Tot de bovenkant een mooie bruine kleur heeft en het deeg niet meer aan je brochette stok kleeft.

Notes

Tipje, ook lekker en gezond met een lepeltje ricottakaas of een schepje soja ijs.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply