Gezonde baksels

Carrotcake met walnoten

Deze Carrot Cake met walnoten is echt een klassieker! Ik maakte hem een stuk ‘healthier.

Wortelen zijn van nature een zoetere groente. Ideaal om een lekkere, gezonde en zoete taart mee te maken. Ik deelde al eerder een wortel taart met jullie, maar nu voegde ik er walnoten aan toe. & maakte hem net iets anders klaar. Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten en ook één van mijn favorietjes! De frosting die er op zit is echt onmisbaar. Die is hemels. Door de cashewnoten is die lekker romig en heeft een yummie nootsmaak. Dit recept is perfect voor een koude winterdag.

Carrotcake met walnoten

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1u 15 min

Ingredients

  • - 200 gram volkoren speltmeel
  • - 80 gram amandelmeel
  • - 150 ml amandelmelk
  • - 80 gram kokosolie (gesmolten)
  • - 2 el zonnebloemolie
  • - 2 el appelazijn
  • - 1/2 zakje bakpoeder (eventueel glutenvrij)
  • - 1 tl vanille extract
  • - 1 hand walnoten (grof gehakt)
  • - 4 el stevia
  • - 50 gram kokosbloesemsuiker
  • - 5 wortelen
  • - Snufje zout
  • - 2 eieren
  • - Sap van 1/2 citroen
  • Frosting:
  • - 50 gram cashews
  • - 30 gram ahornsiroop
  • - 3 el amandelmelk
  • - Snuf zout
  • - 1 el citroensap
  • - 20 gram kokosolie (gesmolten)

Instructions

1

Schil de wortelen en rasp ze fijn. Gebruik je blender of keukenmixer.

2

Mix de droge ingrediënten (volkoren spelt, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, walnoten, stevia, zout).

3

Hier spatel je nu het wortelmengsel door.

4

Smelt de kokosolie in de microgolf.

5

Breek de eieren in een kommetje en klop ze los.

6

Mix nu de natte ingrediënten in een kom (amandelmelk, gesmolten kokosolie, appelazijn, zonnebloemolie, vanille, eieren, citroensap).

7

Meng nu met de keukenrobot de natte en droge ingredienten door elkaar.

8

Neem een spring vorm, spatel hier het mengsel in en zet 45/50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

9

Voor de frosting is het heel simpel: mix al de ingredienten in je keukenmixer tot een glad mengsel. Proef!

10

Als de taart klaar is, laat je hem goed afkoelen.

11

Haal hem uit de springvorm.

12

Giet het mengsel over je Carrot cake. Laat het er mooi over vloeien (dus laat best het bakpapier er nog even onder.

13

Werk af met wat walnoten en zonnebloempitten.

14

Laat de frosting in de koelkast even hard worden.

Notes

Tip: draai als je hem serveert een geschilde wortel door je spiraal snijder. Dit kan je gebruiken als decoratie. Geloof me, het ziet er super leuk uit op je tafel! Maar dit bewaart gewoon niet super lang.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply