Diner/ Lunch

Oranje soepje met wilde rijst

Soep, normaal ben ik daar geen zo grote fan van. Ok, ja het vult je goed. Maar ik heb graag een ‘bite’ als ik eet, en vul mijn buik niet graag met iets wat ik moet ‘drinken’. Meestal maak ik er dan een ‘maaltijdsoep’ van door linzen, kikkererwten, stukjes kip, … eraan toe te voegen. Deze keer koos ik voor wilde rijst. Mmmmm! Echt een goede combinatie samen met de oranje soep. Dit soepje is een mengeling van (leftover) pastinaak, wortelen en witlof. Simpeler kan niet. Niet veel ingrediënten nodig, snel klaar en een heerlijke lunch! Let op: wilde rijst moet wel langer koken dan gewone rijst: 40 tal minuten. Proef als het zacht genoeg is.

Oranje soepje met wilde rijst

Print Recipe
Serves: 2 kommetjes Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 3 wortelen
  • - 1 pastinaak
  • - 3 witlof stronken
  • - tl honing
  • - 500 ml water (iets meer of minder, het is te zien hoe dik je je soep wil)
  • - 1 blokje groenten bouillon
  • - Zwarte peper & grof zeezout
  • - Chili vlokken
  • Afwerking:
  • - 50 gram wilde rijst

Instructions

1

Weeg 50 gram wilde rijst af en giet in een steelpan met water. Laat 40-45 minuten koken. Proef of de rijst gaar is.

2

Schil de wortelen en snij samen met de pastinaak in stukken.

3

Neem 3 witlof stronken, haal de buitenste blaadjes er af en snij in twee. Haal het middelste stuk (het hartje) eruit, en snij de rest in grove stukken.

4

Neem een kookpot, doe er olijfolie in en stoof de gesneden witlof een 3tal minuten (mag gerust wat bruin zijn) en voeg . tl honing eraan toe. Daarna doe je de wortelen en pastinaak erbij. Voeg nu het groenten bouillonblokje en water (begin met niet te veel water, je groenten moeten net onder staan) erbij. Kruid met peper, zeezout en chili vlokken. Laat koken.

5

Als de groenten zacht zijn dan mag je het mixen met een staafmixer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply